Tehnici promoționale - pachete speciale

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Activitatea Nestle in Romania a inceput in Bucuresti, in iulie 1995, cu o reprezentanta avand 6 angajati, a carei activitate principala era importul de cafea, cereale pentru mic dejun, hrana pentru bebelusi, supe instant si condimente. In anul 2000 Nestle a achizitionat JOE IBC, producatorul local de napolitane, lider de piata cu marca JOE.

In prezent, portofoliul Nestle Romania include: cafea, bauturi calde, cacao instant, sirop cu gust de ciocolata, napolitane, batoane de ciocolata, baza pentru mancaruri Maggi Appetit, condimentul universal Maggi secretul gustului, cuburi si supe Maggi, Maggi Recipe Mix, Maggi Ready Made Pasta, mustar Maggi Moments, alimente pentru sugari, cereale pentru mic dejun, batoane de cereale si hrana pentru animale de companie.

Produsele Nestle sunt distribuite atat in magazine, cat si in reteaua Horeca si Vending. Numarul total de angajati care lucreaza pentru Nestle Romania in momentul de fata este 600, dintre care 250 la sediul din Bucuresti si 350 la fabrica din Timisoara.

In noul mileniu, Nestle este liderul incontestabil in industria produselor alimentare, cu 511 fabrici in 86 de tari si 253.000 de angajati in toata lumea.

Lider mondial in alimentatia sugarului, Nestle detine 37% din piata de lapte praf, 46% din cea a cerealelor si 88% din vanzarile de piureuri si sucuri. In anul 2007 acest segment, alaturi de cerealele pentru micul dejun si cafea, a prezentat o rata de crestere a vanzarilor cu 20%. Nestle comercializeaza in Romania marcile de lapte Nan si Beba, precum si o gama extrem de larga de cereale, sucuri si piureuri. Principalii concurenti in acest segment sunt: Humana, Heinz, Nutricia - Milupa.

Daca in Finlanda consumul de meniuri se ridica la 150 kilograme anual pe sugar, in Romania se consuma sub un kilogram. Cat despre lapte praf, daca in Polonia se consuma 12 kilograme anual pe cap de bebelus, copiii din Romania consuma, in medie, cam patru kilograme, cu mentiunea ca cifra se dubleaza in Bucuresti, daca luam in considerare si laptele praf gratuit.

Punctele tari ale firmei Nestle sunt: notorietatea marcii

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici Promotionale - Pachete Speciale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 074 cuvinte
Nr caractere:
6 319 caractere
Marime:
15.63KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
firma, produse, consum, markeitng
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Marketing
Profesorului:
Dragos Mariciuc
Sus!