Tehnici promoționale - Lay's

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Piata chipsurilor a crescut foarte mult in ultimii ani, deoarece s-au realizat foarte multe investitii in producerea lor, anul acesta ajungand la 20.000 de tone fata de anii precedenti cand erau 15.000 sau 16.000 tone.

Istoria chipsurilor ''Lay's'' a inceput in 1944 cand H.W. Lay lanseaza marca Lay's Potato Chips. De atunci si pana azi ''Lay's'' au ajuns sa fie savurate si apreciate in peste 80 de tari, devenind marca de chipsuri nr.1 in lume.

Povestea Lay's in Romania incepe in 2007 cand chipsurile Star Chips isi schimba denumirea in Lay's. Pana la sfarsitul anului 2006, Star Chips a reprezentat o marca de traditie in Romania, fiind lider pe piata mai mult de 4 ani. Gustul si calitatea produselor au fost apreciate foarte mult de consumatori, acest lucru motivand campania Star Foods sa continue inbunatatirea permanenta a produselor si serviciilor oferite. Astfel la sfarsitul anului 2006, gratie investitiilor realizate intr-o noua linie tehnologica de producere a chipsurilor, ele au devenit mult mai gustoase.

''Lay's'' este principalul brand al companiei Star Foods dar nu singurul deoarece compania fabrica si produse pe plan national cum ar fi Star Snacks, Star Popcorn sau Krax . Unicul actionar al companiei Star Foods Romania este PepsiCo care a intrat pe piata romaneasca de snacksuri la finele anului 2004, iar in 2006 a raportat o cifra de afaceri de 78 milioane de euro.

In prezent, conform studiilor MEMRB, compania Star Foods Romania detine pozitia de lider cu o cota de 64 % din totalul pietei pe segmentul chipsuri, 28 % pe segmentul snacksuri si 53 % pe segmentul produselor extrudate.

Consumatorul careia i se adreseaza brand-ul ''Lay's'' este tanarul cu varsta cuprinsa intre 13 si 35 ani, energic, activ cu pofta de viata, in cautarea aventurii si distractiei fiind intr-o continua miscare si in centrul atentiei.

Principalii competitori ai companiei Star Foods sunt Intersnack si companiile European Drinks si Standard Nutricia.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici Promotionale - Lay's.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
899 cuvinte
Nr caractere:
5 242 caractere
Marime:
53.14KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
produse, vanzari, promovare
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!