Tehnici promoționale - Gin Wembley

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Analiza preliminara a produsului 1
1.1 Analiza conjuncturii de piata a produsului 1
1.2 Analiza concurentei 2
1.3 Analiza comunicarii actuale a brandului 3
1.4 Analiza activitatii promotionale anterioare a brandului 3
2. Stabilirea obiectivelor 4
3.Definirea strategiei promotionale 4

Extras din proiect:

1.1 Analiza conjuncturii de piata a produsului

Ginul a fost descoperit in secolul al XII-lea de cativa calugari si a fost folosit la inceput in scopuri terapeutice, ajungand sa fie prescris ca medicament.

La sfarsitul secolului al XVII-lea, soldatii englezi savurau ginul alaturi de olandezi in Razboiul de Independenta al Olandei numindu-l "curaj olandez". Reteta ginului a fost adusa in Anglia, devenind, doua secole mai tarziu, bautura nationala englezeasca. Istoria ginului continua pana astazi, fiind cunoscut in lume multumita numeroaselor firme care il produc. Un loc aparte in cadrul acestei categorii de bauturi alcoolice il ocupa Wembley Dry Gin.

Lansat pe piata romaneasca in mai 2001, Wembley Dry Gin a reusit sa devina lider de piata in numai 8 luni, fiind cel mai apreciat gin de pe piata romaneasca. Designul Wembley Dry Gin, creat de celebra casa de design Blackburns din Londra, evidentiaza personalitatea englezeasca a marcii si reflecta foarte bine "stilul Wembley".

De ce Wembley? Cartier vechi londonez, devenit in timp inima Londrei, loc de divertisment dar si de istorie, o combinatie de modern si clasic, de buna dispozitie dar si de maturitate, Wembley este simbolul coroanei britanice si al puterii casei regale, al atasamentului londonezilor de vechile lor valori nationale.

Ce ofera Wembley London Dry Gin consumatorilor de gin tonic? O bautura rafinata, o aroma energizanta, un gust desavarsit, atitudine, atmosfera si o experienta pe masura.

Consumatori vs.nonconsumatori

In categoria consumatorilor intra barbatii si femeile care prefera o bautura de calitate si care au disponibilitate financiara.

In categoria nonconsumatorilor relativi intra persoanele sub varsta de 18 ani, consumul de bauturi alcoolice fiindu-le interzis prin lege (chiar daca aceasta nu este respectata, consumul de bauturi alcoolice incepind in jurul varstei de 13 ani si chiar mai devreme), femeile insarcinate, persoanele care nu au disponibilitate financiara de a achizitiona acest produs, persoanele care nu au auzit inca Wembley Dry Gin (in special persoanele din mediul rural).

In cadrul nonconsumatorilor absoluti intra persoanele care din anumite motive nu vor consuma acest produs.In acesta categorie intra persoanele cu diferite afectiuni carora le este interzis alcoolul (de exemplu persoane cu boli cardio-vasculare), persoanele care apartin unor religii si confesiuni (musulmanii de exemplu) precum si persoanele care nu prefera bauturile alcoolice "tari" (concentratia ginului fiind de 40%)

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnici promotionale - Gin Wembley.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 767 cuvinte
Nr caractere:
9 289 caractere
Marime:
172.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Marketing
Tag-uri:
gin, productie, promovare
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Sus!