Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.1.ISTORICUL FIRMEI

Samsung Group este o companie din COREEA DE SUD, infiintata in 1938, avand ca obiect principal de activitate productia de produse electronice si IT. Compania este numarul 1 mondial in productia de memorii, monitoare TFT si telefoane CDMA. Samsung are aproximativ 188.000 de angajaiti in 185 de birouri din 65 de tari, fiind alcatuita din opt divizii principale de afaceri. Veniturile Samsung reprezinta aproximativ 20% din PIB-ul Coreei de Sud, estimat la 1.200 miliarde de woni

Samsung inseamna trei stele in coreana. Lee Byung-Chull a fondat Samsung in 1938 incepand cu o mica societate comerciala, cu 40 de angajati, localizata in Seul.

Compania a prosperat pana in perioada invaziei comuniste din 1950, ce a adus numeroase prejudicii fondatorului sau. Acesta a fost fortat sa plece si sa ia totul de la capat in Suwon in anul 1951. In doar un an de zile, valoarea companiei a crescut de douazeci de ori. In 1953, Lee a deschis o rafinarie de zahar - prima instalatie de fabricatie din Coreea de Sud, de dupa Razboiul Corean. Compania a prosperat sub conducerea lui Lee, al carui scop a fost ca Samsung sa fie lider de piata in fiecare industrie in care activa (Samsung Elecronics).

Compania a inceput sa se extinda si in domeniul serviciilor, precum asigurari, giranti si la inceputul anilor '70, Lee a imprumutat bani de la companii straine pentru a se lansa in industria de comunicare in masa prin statii radio si de televiziune (Samsung Electronics).

Regimul lui Park Chung-Hee, presedintele sud-corean din anii '60 si '70 a ajutat Samsung Electronics si multe alte firme coreene. Park a conferit o mare importanta dezvoltarii economice si a sustinut companiile mari, profitabile, protejandu-le de competitie si ajutandu-le din punct de vedere financiar. Guvernul sau a interzis mai multor companii externe sa-si vanda produsele electronice in Coreea de Sud.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Samsung.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 068 cuvinte
Nr caractere:
16 876 caractere
Marime:
440.77KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
samsung, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!