Robot bucătărie

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Acest proiect evidentiaza perspectivele de dezvoltare ale firmei SC ElektroStil SRL si activitatea departamentului management-marketing din cadrul acesteia. SC ElektroStil SRL este o firma putin cunoscuta de consumatorii din localitatea Iasi prin activitatea sa in distributia si producerea de electrocasnice. De curand, firma ElektroStil si-a extins activitatea si asupra producerii robotilor de bucatarie, activitate care ocupa acum mai mult de 35% in profilul firmei.

Vom analiza mixul de marketing pe care il stabileste firma si directia de urmat pentru cucerirea unei cote de piata cat mai mari pe piata electrocasnicelor, atat in judetul Iasi, cat si in intreaga tara.

Lucrarea noastra se bazeaza pe cele patru elemente cheie ale unui mix de marketing:

produsul privit ca un ansamblu de atribute tangibile si intangibile care satisfac o anumita trebuinta. Principiul de baza in acest caz, sustinut de firma, este obtinerea unui produs de la foarte bun spre excelent, pentru ca ,,firmele care fabrica un produs de valoare medie vor avea un rezultat mediu";

pretul ca expresie baneasca a valorii sau utilitatii marfurilor;

plasarea care este definita de canalele, retelele si circuitele de distributie ale produselor; mergem pe principiul eficientei obtinute pe operatiuni precise si rapide in ceea ce priveste productia, distributia si serviciile post-vanzare (garantie).

promovarea privita ca fiind comunicarea firmei cu exteriorul. Pentru noi, promovarea reprezinta liantul care leaga celelalte elemente ale mixului, iar pentru a obtine un produs competitiv, departamentul de marketing trebuie sa adopte o strategie care sa propulseze ideea spre cel mai inalt nivel al importantei si profitabilitatii, dar pentru idei bune avem nevoie de angajati intreprinzatori si eficienti, cei plictisiti si plictisitori duc la un regres considerabil.

Lansarea pe piata a unui produs care sa castige admiratia consumatorilor prin calitatea sa, dar si printr-un pret mai mic decat cel al concurentei, reflecta ideea fundamentala a politicii firmei noastre.

SC ElektroStil SRL s-a infiintat la inceputul anului 2002, cu un capital social initial de 150 milioane lei, avand ca obiect de activitate distributia de produse electrocasnice prin vanzare en-detail in magazinul propriu din Iasi.

Concurenta nu este prea mare, insa marca si renumele joaca un rol important, de aceea obiectivul firmei este lansarea unui produs competitiv prin calitate si pret, care poate concura cu toate celelalte firme producatoare de produse electrocasnice, care exista pe piata din Romania.

Capitolul I: Analiza pietei

1.1 Identificarea pietei

Piata reprezinta orice plasament in spatiu si orice fragment de timp in care pot fi intalniti potentialii parteneri de afaceri, vanzatori sau cumparatori ai unor produse sau servicii de orice natura. Ea apare ca o retea de relatii interumane si relatii de afaceri care iau nastere, inevitabil intre aproape toate categoriile de agenti din societate. Marketingul nu se preocupa insa de definirea acestui concept, ci cu fluidizarea raporturilor de schimb si cu analiza consumatorilor, piata reducandu-se de cele mai multe ori la acestia.

Piata gamei de produse

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Robot Bucatarie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
4 570 cuvinte
Nr caractere:
23 446 caractere
Marime:
439.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
produse, vanzari, servicii
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Marketing
Profesorului:
Tudor Jijie
Sus!