Proiect Marketing Oglinzi

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Acest proiect evidentiaza perspectivele de dezvoltare ale firmei ,,Galaxy

Mirror" si activitatea departamentului management-marketing din cadrul acesteia.

Lucrarea este structurata pe 5 unitati tematice, dupa cum urmeaza:

1. analiza pietei - in cadrul acesteia este analizata piata produselor

iesene de oglinzi interioare, in care sunt descrise caracteristicile pietei tinte pentru produsul de referinta.

2. configurarea produsului , privit ca un ansamblu de atribute

tangibile si intangibile care satisfac o anumita trebuinta. Principiul de baza in acest caz, sustinut de firma, este obtinerea unui produs de la foarte bun spre excelent, pentru ca ,,firmele care fabrica un produs de valoare medie vor avea un rezultat mediu". Acest capitol cuprinde elemente privind atributele si sistemul de sustinere al produsului in care sunt incluse: marca, ambalajul, garantia, eticheta, linia de produse, diferentierea si pozitionarea acestora.

3. configurarea pretului , ca expresie baneasca a valorii sau utilitatii

marfurilor, include analiza factorilor care influenteaza nivelul pretului, stabilirea strategiei de pret urmarita si nivelurile de pret.

4. configurarea promovarii - privita ca fiind comunicarea firmei cu

exteriorul. Pentru noi, promovarea reprezinta liantul care leaga celelalte elemente ale mixului, iar pentru a obtine un produs competitiv, departamentul de marketing trebuie sa adopte o strategie care sa propulseze ideea spre cel mai inalt nivel al importantei si profitabilitatii, dar pentru idei bune avem nevoie de angajati intreprinzatori si eficienti, cei plictisiti si plictisitori duc la un regres considerabil.

5. configurarea distributiei - se refera la directia urmarita prin

politica de distributie, alegerea tipului de distributie in functie de obiectivele stabilite.

Acest proiect ne-a familiarizat cu deprinderile minime necesare

specialistului in marketing, pentru luarea deciziilor privind identificarea de noi oportunitati de piete, modul de adoptare a produsului la cerintele pietei, strategiile de preturi cele mai adecvate, canale de distributie cele mai potrivite, realizarea unei promovari tinand cont de specificul pietei tinta.

I.1. Identificarea pietei

Indiferent de stilul ales in amenajarea unei locuinte, exista un obiect care nu lipseste niciodata - oglinda. Pe langa scopul pur practic, ea infrumuseteaza orice casa, da senzatia unui spatiu mai larg, adanceste suprafetele, si, de ce nu, poate crea chiar o atmosfera care impinge la meditatie sau intimitate.

Raportandu-ne strict la locuinte/incaperi, oglinzile transforma complet orice camera, dau luminozitate si pot schimba un decor simplu intr-unul spectaculos.

In scopul generarii unui flux de vanzari consistent si crescator firma "Galaxy Mirror" trebuie sa aiba o buna cunoastere a pietei, a consumatorilor care vor cumpara produsele si serviciile oferite. Astfel, firma poate alege momentele in care sa intre sau sa paraseasca anumite piete, astfel se are in vedere identificarea pietei prin descriere, evolutie, perspective de dezvoltare, structura.

I.1.2. Descriere

Piata produsului este data de intreaga populatie de consumatori, fiind caracterizata printr-o anumita situare geografica si de o anumita structura demografica, sociala si culturala.

Piata romaneasca a oglinzilor de interior creste de la an la an, atat cantitativ, cat si calitativ. Daca in trecut nu s-a pus atat de mult

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect Marketing Oglinzi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
53 pagini
Imagini extrase:
53 imagini
Nr cuvinte:
7 697 cuvinte
Nr caractere:
42 646 caractere
Marime:
2.38MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
produse, vanzari, firma
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!