Proiect marketing dulceață

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

I MACROMEDIUL MARKETINGULUI

Activitatea de marketing a unei firme este influentata intr-o masura substantiala de factorii de mediu in care aceasta activeaza. Unii dintre ei sunt factori de ordin general, care actioneaza indirect asupra firmei si alcatuiesc macromediul.

Macromediul - reprezinta ansamblul de variabile, factori si forte,necontrolabile de catre firma si care inpreuna constituie climatul general in care isi desfasoara activitatea aceasta.

Pentru firme, macromediul, ambianta externa a acestora, este aceeasi pentru toate, indiferent de pozitia lor in cadrul marketingului. Cu toate dificultatile unor previziuni specifice marketingului, este totusi posibil sa se identifice cateva forte generale care pot afecta dezvoltarea firmelor in anii ce vor urma. In aceasta privinta se pot recunoaste urmatorii factori din cadrul macromediului unei firme: demografici, economici, naturali, tehnologici, politico-legislativi, culturali, informationali.

Factorii care compun macromediul firmei pot fii grupati, formand astfel:

1.Mediul demografic

Este reprezentat de populatie, in structura sa pe sexe, dupa varsta, infunctie de dimensiunea medie a familiei, repartizarea teritoriala si pe medii.Prin analiza trendurilor in structura populatiei este posibila anticiparea comportarii consumatorilor pe o anumita piata, si asfel, firma se poate dezvolta.

2. Mediul cultural

Este constituit de ansamblul valorilor, normelor, credintelor, traditiilor la care se raporteaza membrii unei societati si din sistemul serviciilor culturale existente intr-un spatiu social determinat : tara, zona, localitate.

3. Mediul economic

Acesta reprezinta suportul puterii de cumparare a clientilor.Standardele de viata si inclinatia spre consum depind de nivelul de dezvoltare al economiei, de structura pe ramuri a acesteia, de gradul de ocupare al fortei de munca, de politica fiscala, inflatie, rata dobanzilor si conditiile de acordare a creditelor.Acesti factori determina volumul si structura ofertei de marfuri, nivelul veniturilor banesti, marimea cererii de marfuri, nivelul concurentei si al preturilor.

4. Mediu natural

Este constituit din ansamblul resurselor naturale ale unei tari care sunt necesare desfasurarii activitatii operatorilor de piata. Resursele naturale sunt formate din bogatiile actuale si cele potentiale pe care le furnizeaza natura.Resursele naturale sunt o conditie necesara si determinanta a tipului de structura economica a unei tari. Mediul natural cuprinde reactia

marketingului la oportunitatile create de tendintele existente.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect Marketing Dulceata.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
6 248 cuvinte
Nr caractere:
33 953 caractere
Marime:
223.53KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, dulceata
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!