Program de pătrundere pe o piața externă

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Expunerea introductiva 2
2. Analiza mediului de marketing 4
2.1 Auditul extern 4
2.2 Auditul intern 17
2.3 Oferta produs turistic CARPATHICA INTERACTIVE NEW YEAR (desfasurat in perioada 29 decembrie-3 ianuarie 2008) 22
2.4 Selectarea pietei tinta pentru produsul turistic
CARPATHICA INTERACTIVE NEW YEAR 24
3. Analiza SWOT 26
4. Obiective de marketing 30
5. Strategii de marketing 30
6. Bugetul de marketing 34
7. Program de marketing 36
8. Revizia si controlul 37

Extras din proiect:

Marshal Turism reprezinta o marca deja cunoscuta pe piata turismului din Romania.

Agentia Marshal atrage totdeauna clienti noi, pentru ca serviciile oferite sunt de calitate, totdeauna la nivelul exigentelor consumatorilor celor mai sofisticati. Misiunea agentiei este sa creeze cele mai ingenioase oferte pentru clienti, fie ca sunt persoane fizice sau fac parte din segmentul corporate.

Marshal Turism are o personalitate puternica, in permanenta miscare, aspirand sa vina mereu cu ceva nou. Pentru clientii agentiei oferim flexibilitate: stilul clasic dar si cel avangardist, cel sofisticat sau de aventura. Tocmai de aceea, Marshal Turism reprezinta o imagine care duce cu gandul la vacante exotice pe taramuri nebanuite, la croaziere de vis care pot fi transpuse in realitate.

In tara sau in strainatate, la munte sau la mare, misiunea Marshal Turism este ca oaspetii sa se simta confortabil in calatoriile lor, avand in agentie un prieten care ofera un sejur placut, elegant, de neuitat.

Sub deviza "Alt stil de a calatori", Marshal Turism are placerea sa-si conduca clientii spre diverse destinatii, mai apropiate sau mai indepartate, intr-un cu totul alt mod decat au fost obisnuiti. Astfel, vor descoperi prin intermediul agentiei Marshal Turism turismul de lux, in cele mai speciale destinatii din lume, cu servicii pe masura asteptarilor lor, la preturi accesibile pentru toti cei care doresc sa calatoreasca.

Produsul nostru turistic denumit CARPATHICA INTERACTIVE NEW YEAR se adreseaza pietei britanice si isi propune sa ofere turistului englez un sejur de neuitat in Brasov, ocazie cu care poate vizita Sibiul, imprejurimile si celebrul castel Dracula - Bran. Calatoria are scopul precis de a releva frumusetile zonei carpatice in general, si atmosfera medievala a orasului Brasov, in particular. Pe parcursul sederii sale in Romania, turistul englez va putea vizita diverse muzee si locuri istorice, savurand in acelasi timp bucate traditionale locale. Prin lansarea acestui produs, agentia isi propuna sa patrunda pe piata Marii Britanii, urmand ca, in cazul unui succes, sa isi dezvolte operatiunile pe piata respectiva. Deci, practic produsul este un test care va furniza informatii referitoare la receptivitatea acestei piete si la posibilitatile pe care le ofera agentiei. Marea Britanie a fost aleasa ca tinta pentru acest demers datorita caracteristicilor sale si ale tendintelor care se manifesta la momentul actual, propice produsului CARPATHICA INTERACTIVE NEW YEAR. De notat este faptul ca mediul concurential pentru produse turistice cu destinatia Romania nu este foarte dezvoltat in aceasta tara.

2. Analiza mediului de marketing

2.1 Auditul extern

Auditul extern cuprinde analiza PEST, analiza pietei si a concurentilor, atat ale pietei pe care compania doreste sa patrunda (Marea Britanie), cat si ale pietei in care aceasta isi desfasoara activitatea (Romania).

2.1.1 Auditul extern pentru Romania

Mediul politic prezinta importanta in activitatea Marshal Turism, deoarece reflecta gradul de implicare a statului in economie, fortele politice si relatiile dintre ele, stabilitatea climatului politic intern si extern, reglementarile guvernamentale si internationale, impozite si taxe, constrangeri generale si ale autoritatilor locale. Intre normele legislative care influenteaza activitatea agentiei se inscriu si:

- Hotararea de Guvern nr. 436 /2001 pentru aprobarea strategiei privind privatizarea societatilor comerciale din turism;

- Hotararea de Guvern nr. 24 /2001 privind organizarea si functionarea Ministerului Turismului;

- Hotararea

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Program de Patrundere pe o Piata Externa.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
8 618 cuvinte
Nr caractere:
53 312 caractere
Marime:
93.69KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
mediu politic, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!