Prezentarea unei Game de Produse

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere 2
Cap.1 Analiza pietei 5
1.1. Identificarea pietei 5
1.2. Caracterizarea pietei 5
1.3. Segmentarea pietei produselor 5
1.4 Alegerea pietei tinta 7
Capitolul 2 Politica de produs 8
2.1. Componentele de marketing ale produsului: atributii, functii, sistem de sustinere 8
2.1.1.Atribute 8
2.1.2. Functii 8
2.1.3.Sisteme de sustinere 9
2.2. Portofoliul si liniile de produse pliant 11
2.3. Ciclul de viata al produsului 12
2.4. Diferentierea 13
2.5. Strategii de marketing 13
2.6 Strategii de produs 14
Capitolul 3 Politica de pret 14
3.1. Analiza factorilor care determina nivelul pretului 14
3.2 Strategia de pret si niveluri de pret 15
Capitolul 4 Politica de distributie 17
4.1. Structura canalului de distributie 17
4.3 Intensitatea distributiei 18
Capitolul 5 Politica de promovare 19
5.1. Reclama 19
5.2. Promovarea vanzarilor 22
Capitolul 6 Cercetarea de marketing 23
6.1. Identificarea problemei decizionale 23
6.2. Scopul cercetarii 23
6.3. stabilirea obiectivelor, ipotezelor si variabilelor cercetarii 23
6.4. definirea colectivitatii cercetate, a unitatii de cercetare si a unitatii de sondaj 26
6.5. Stabilirea metodei de recoltare a informatiilor 26
6.6. Stabilirea coordonatelor spatiale, temporale si modale ale cercetarii 26
6.7. Chestionarul 27

Extras din proiect:

Piata lactatelor este deja una dintre cele mai concurentiale, iar miscarile de marketing se produc cu o viteza tot mai mare. Chiar daca, in momentul de fata, laptele neprocesat mai este inca, in conceptia romanilor, un produs ,,gras si sanatos", si are vanzari importante, contextul arata ca momentul trecerii lactatelor de la stadiul de produs la cel de brand este destul de aproape.

Momentul 2007 arata clar care sunt directiile de urmat de catre producatorii locali de lactate. Cei care si-au propus sa investeasca in branduri au reusit sa-si devanseze concurentii intr-o perioada extrem de scurta.

Toate acestea, asociate cu schimbarile evidente care au loc in stilul de viata, ce tinde spre cat mai multa siguranta alimentara si confort, fac ca producatorii care vor sa ramana in competitie pe piata lactatelor sa urce in clasamentul spenderilor in marketing si publicitate. Constructia de brand prin diferentiere si investitie in promovare trebuie sa fie efectul firesc intr-o asemenea configuratie a pietei.

Laptele este un produs obisnuit, motiv pentru care producatorii trebuie sa surprinda mereu cu idei inovatoare. Mai dinamic, atragator, fresc sau umoristic, ambalajul este foarte important in vanzari, el subliniind personalitatea produsului.

Daca romanii nu erau mari bautori de lapte, lucrurile s-au mai schimbat intre timp. Este vorba de noi nevoi, de interesul acordat pentru o viata mai sanatoasa sau pur si simplu placerea de a se alinia noilor "tendinte" ale pietei. Cu toate acestea, un roman consuma anual 233 de litri de lapte, adica aproximativ 0,65 litri zilnic, in timp ce media unui occidental ajunge la aproximativ 1,23 litri.

Proiectul cuprinde modul de prezentare pentru produsul - margarina APETIT. Acesta este promovat de firma GALAct. Alaturi de alte produse care nu sunt prezentate in acest proiect, firma lanseaza pe piata si gama de produse lactate: lapte gras pentru copii, iaurturi mai bogate sau mai putin bogate in grasimi, precum si alte produse pentru copii, in special pentru femeile care vor sa tina diete si cure de slabire.

Piata careia se adreseaza produsele GALAct este formata din femei cu varste cuprinse intre 25 - 60. Piata include, de asemenea, copiii si barbatii de toate varstele. Produsele pentru femei reprezinta o piata foarte larga, din acest motiv am procedat la segmentarea pietei in mai multe segmente in functie de varstele femeilor carora li se adreseaza aceste produse.

Astfel, ne-am oprit la produsele cu un continut vegetal (redus de grasimi si chiar fara). In aceasta faza, am constatat ca piata tinta o reprezinta mai ales femeile tinere care doresc sa aiba un corp armonios, cu cat mai putine grasimi si care sunt (oarecum) sensibile la pret.

Referindu-ne la portofoliul si linia de produse am mentionat ca latimea e data de liniile de produse pe care le fabrica firma GALAct, adancimea e data de un nou produs care va fi obtinut pentru a intampina alte nevoi ale tinerelor femei.

Calitatea principala a produselor noastre este aceea ca sunt foarte hranitoare, (cu toate ca au continut redus de grasimi) nefiind folosite ca produse de lux, ci in calitate de supliment nutritiv pentru femei.

Referitor la ciclul de viata al produsului acesta este lansat in luna ianuarie, odata cu terminarea sarbatorilor de iarna, atunci cand statisticile inregistreaza o crestere a vanzarilor de produse pentru diete. Urmeaza apoi testarea produsului pe piata.

Tinand cont de factorii economici (cerere, costuri, concurenta, strategii de distributie) s-a fixat pretul produsului care se adreseaza categoriei cu venituri medii. Piata produselor vegetale si cu continut redus de grasimi fiind de tipul oligopol diferentiat, pretul trebuie stabilit si in functie de intentiile celorlalti producatori.

Strategia de pret aplicata este de a lansa produsul la un pret mai redus (3,89 RON/cutie de 500 grame si 2,49 RON pentru pachetul de 250) apoi se mareste pretul la 3,99 RON/cutie de 500 grame si de 2,69 la pachetul de 250g.

Referitor la politica de distributie, firma are contracte cu magazinele alimentare din orasele mari din Romania si cu magazinele care comercializeaza produse lactate.

O intensitate crescuta a

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentarea unei Game de Produse.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
29 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
5 155 cuvinte
Nr caractere:
31 454 caractere
Marime:
1.32MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
magazine alimentare, producatori, produse, calitate
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!