Plan de marketing privind produsul bere blondă al firmei Heineken

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Introducere

1.Scurt istoric

Traditia Heineken incepe in 15 februarie 1864, cand Gerard Adriaan Heineken cumpara fabrica de bere Heystack din Amsterdam.

Printre primele premii care atesta valoarea companiei si a produselor acesteia este cel obtinut la targul mondial din 1889, Heineken castigand atunci Diploma Grand Prix.

In 1914 Henry Pierre Heineken a preluat conducerea companiei iar in 1928 Heineken face primii pasi spre o publicitate internationala unica, devenind furnizorul exclusiv de bere la Jocurile Olimpice din Amsterdam. Sub conducerea lui Henry, Heineken a devenit dintr-o companie nationala, o organizatie internationala, in 1931 punand bazele primei fabrici in afara granitelor Olandei, Malayan Breweries.

Alfred Heineken, urmatorul membru al familiei care a condus organizatia a fost cel care a pus bazele unui lung fir de campanii publicitare de succes, Heineken devenind astfel una din cele mai puternice marci din lume.

Dupa moartea lui Alfred in 2002, fiica acestuia Charlene de Carvallho- Heineken, continua traditia familiei implicandu-se in conducerea companiei.

Astazi, Heineken este principalul producator de bere din Europa si numarul 3 in topul mondial al producatorilor de bere. Heineken produce peste 170 de varietati de produse cu gust de savoare locala, acestea fiind prezente in aproape orice tara de pe glob.

Heineken Romania numara peste 1500 de angajati are cel mai variat portofoliu de produse de pe piata berii din Romania, acoperind toate segmentele acesteia: Heineken, Zipfer, Gbsser, Schlossgold, Silva, Ciuc, Golden Brau, Bucegi, Gambrinus, Harghita, Hategana. Achizitia Bere Mures in 2008, a adus in portofoliul Heineken Romania una dintre cele mai cunoscute marci de pe piata berii - marca Neumarkt.

O noutate a anului 2009 este introducerea marcii Edelweiss incepand cu luna martie pe piata romaneasca, fiind o bere speciala de import nefiltrata care vine in completarea portofoliului companiei.

Parte a grupului international Heineken, compania Heineken Romania a fost fondata in anul 1998, purtand initial denumirea de Brau Union. Incepand din martie 2007, a devenit Heineken Romania, schimbare care a insemnat si adoptarea naturala a culturii si valorii Heineken.

2.Situatia de marketing actuala

Pozitia companiei pe piata din Romania: Heineken Romania este cel mai mare producator de bere de pe piata de bere din Romania, cu o cota de piata de 29%, in ceea ce priveste volumul de vanzari (AC Nielsen, 2008).

Parte a grupului Heineken International, compania se bazeaza pe cele trei valori care guverneaza afacerile la nivel mondial: Respect, Bucurie, Pasiune pentru Calitate. Aceste valori reprezinta fundatia pe care Heineken isi construieste afacerile peste tot in lume.

Misiunea noastra este satisfacerea completa a nevoilor consumatorilor.

Declaratia de misiune: sa ne mentinem pozitia de lider pe piata autohtona de bere, acordand produse de calitate superioara, la cele mai inalte standarde si cu cea mai buna tehnologie, in vederea atragerii segmentelor de consumatori vizate.

Grupul Heineken are o strategie globala de responsabilitate sociala prin care doreste sa asigure o crestere sustenabila a activitatii, in toate pietele in care este prezent.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Marketing Privind Produsul Bere Blonda al Firmei Heineken.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 315 cuvinte
Nr caractere:
13 848 caractere
Marime:
99.38KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, familie
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!