Plan de Marketing

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Intoducere 3
1. Scurt istoric al firmei MODA JEANS SRL 4
2. Analiza mediului extern si intern 5
2.1 Mediul extern 5
2.2 Mediul intern 9
3. Analiza S.W.O.T 10
4. Obiectivele de marketing 11
5. Strategii de marketing 12
6. Programul de marketing 17

Extras din proiect:

Planul de marketing urmareste realizarea unei cercetari de marketing pentru firma Nuovo stile, care doreste castigarea unei noi clientele prin diversificarea produselor si anume prin lansarea de produse noi sport-jeans Prima divisione . Firma ofera o gama diversificata de elemente noi pe o piata noua, respectiv pe piata romaneasca.

Firma Nuovo stile este deja existenta pe piata romaneasca prin intermediul produselor Denim division, studierea conjuncturii pietei realizandu-se prin intermediul firmei ce comercializeaza aceste produse, SRL, folosindu-ne de experienta acumulata de aceasta in domeniul produselor sport-jeans clasice.

1. SCURT ISTORIC AL FIRMEI MODA JEANS SRL

Firma Moda Jeans SRL comercializeaza in Romania produsele Denim division. Marca Denim division este marca inregistrata la OSIM. Produsele sunt fabricate in Italia iar liniile de produse cuprind confectii sport-jeans clasice, ce se adreseaza unei categorii largi de consumatori.

Intrarea pe piata romaneasca s-a realizat inca din iunie 2000, cand a fost facut un test privind interesul publicului romanesc, in ceea ce priveste produsele Denim division. Ulterior, in urma rezultatelor obtinute, s-a luat decizia infiintarii unei firme al carui obiect de activitate sa fie comercializarea in exclusivitate a produselor Denim division .

S-a avut in vedere infiintarea unei retele de distributie, atat in Bucuresti, cat si in tara.

Initial s-au deschis magazine in principalele centre comerciale ale Capitalei: Cora, Careefour, Metro, Selgros, Prisma, urmarindu-se cunoasterea produselor de catre un numar cat mai mare de cumparatori cu posibilitati materiale medii si peste medii, cu un stil de viata dinamic.

Pentru ca marca sa fie cunoscuta si in randul unei categorii cu posibilitati financiare ridicate, a fost deschis un magazin Moda Jeans, in centrul Capitalei, pe bulevardul Magheru.

Ulterior, au fost infiintate magazine Moda Jeans si in tara: Arad, Timisoara, Cluj, Craiova, Deva, Tg. Mures, Rm. Valcea, Statiunea Mamaia (activitatea reducandu-se la perioada verii).

In momentul de fata, produsele firmei se comercializeaza in urmatoarele puncte de lucru: Bucuresti, Constanta, Craiova, Timisoara, Deva, Tg. Mures.

Magazinele Moda Jeans comercializeaza produsele Denim division: blugi (femei, barbati), fuste, geci blugi, alaturi de acestea fiind comercializate si confectii importate din Italia.

2. ANALIZA MEDIULUI EXTERN SI INTERN

2.1. MEDIUL EXTERN - MICROMEDIUL SI MACROMEDIUL EXTERN

MICROMEDIUL intreprinderii - cuprinde componentele mediului extern cu care aceasta intra in relatii directe, permanente si puternice,

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Marketing.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
2 723 cuvinte
Nr caractere:
16 902 caractere
Marime:
23.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
firma, plan, resurse
Predat:
Facultatea de Marketing , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Marketing
Sus!