Plan de afaceri - papetărie - birotică

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Piata

In contextul cresterii economice preconizate pentru anii urmatori, cererea pentru acest gen de produse ar urma sa inregistreze o traiectorie ascendenta. Comportamentul consumatorului spune ca pe masura ce veniturile populatiei vor spori, o parte importanta a acestora vor fi directionate catre satisfacerea nevoilor secundare si tertiare, la a caror satisfacere contribuie si produsele din aceasta categorie.

La randul ei, oferta in domeniu este deosebit de bogata si variata, acoperind intr-o mare masura necesitatile actuale ale consumatorilor. De aceea, patrunderea pe aceasta piata nu este deloc simpla, un nou "jucator" avand nevoie de un avantaj competitiv important pentru a se putea impune in conditiile in care relatiile de piata sunt deja, in mare masura, stabilite si functionale.

Gama de produse este foarte cuprinzatoare si are o permanenta tendinta de specializare si diversificare, pe masura imbunatatirii proceselor de fabricatie si a aparitiei unor noi solutii tehnice. In mod traditional, in aceasta grupa de produse se includ urmatoarele: hartie si produse din hartie, articole pentru laminare si indosariere, articole pentru organizare si arhivare, produse pentru ambalat si marcat, instrumente de scris si corectat, articole pentru desen (tehnic), rechizite scolare, accesorii pentru birou. In ultimul timp, din oferta magazinelor de acest gen au inceput sa faca parte produse cum sunt: sisteme de calcul, componente, imprimante, soft-uri (programe pentru calculatoare), accesorii si consumabile pentru calculatoare.

Clientii

Tipul de clienti variaza in functie de tipul de magazin si de gama serviciilor care se comercializeaza in unitatea respectiva. Astfel, cumparatorii pot fi preponderent persoane fizice sau firme.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Afaceri - Papetarie - Birotica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
1 174 cuvinte
Nr caractere:
6 250 caractere
Marime:
105.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
indosariere, imprimare
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!