Patiseria este o afacere foarte rentabila, avantajul principal fiind faptul ca atrage clienti usor, produsele fiind vandabile intr-o forma naturala. Totodata, este o afacere profitabila de sarbatori si de aceea obiectivul general al patiseriei ,,Coca" este fabricarea si comercializarea exclusiva in zilele de sarbatoare a produselor de patiserie cu traditie in cultura romaneasca, pe care consumatorii le asociaza cu aceastea din generatie in generatie. In restul zilelor din an, patiseria se va axa pe fabricarea si comercializarea diverselor produse de patiserie ca de exemplu: tarte cu fructe, croissant, batoane, cornuri, placinte, chec, pandispan, cozonaci etc.
Misiune
Misiunea consta in satisfacerea deplina a cerintelor consumatorilor, prin asigurarea calitatii produselor, concepute si oferite cu profesionalism, astfel incat sa raspunda tuturor exigentelor si aspiratiilor acestora.
Valorile societatii sunt reprezentate prin orientarea catre client, perfectionarea continua din punct de vedere al asigurarii unui echilibru perfect intre calitatea produsului si pretul acestuia, angajament si responsabilitate pentru produsele realizate in acord cu cerintele legale si reglementarile nationale si europene.
Viziune
Patiseria ,,Coca" isi propune sa devina un nume important in industria de produse de panificatie si patiserie.
2. Analiza mediului de marketing
Mediul extern
Micromediul
a)Furnizorii de materii prime pentru aprovizionarea cu materie prima si utilaje necesare procesului de productie a produselor de patiserie.
Furnizorii patiseriei sunt urmatoarele persoane juridice:
Farinsan S.A., furnizor faina de panificatie, unitate de productie (morarit) in satul Gradistea, comuna Comana din judetul Giurgiu.
Nova Pan S.R.L. Brasov, importator si distribuitor de echipamente de patiserie, piese de schimb, consumabile.
Aprovizionarea cu celelalte produse se va face de la magazinele de tip cash&carry, iar treptat se va recurge la parteneriate cu furnizori de materii prime din industria alimentara pentru lapte, oua, zahar, praf de copt, cacao, gelatina etc.
b)Furnizorii fortei de munca
Persoane calificate in urma absolvirii unor cursuri de cofetar-patiser, organizate de diverse institutii acreditate.
Cursuri de calificare pentru meseria de patiser:
- Centrul de Pregatire a Personalului pentru Comert;
- Centrul pentru Formare Profesionala si Dezvoltare Regionala;
- Scoala de meserii;
- Patronatul National Roman.
c)Clientii
Accentul este pus pe satisfacerea cererii de la grupurile constituite in functie de credintele religioase, traditiile si obiceiurile care le guverneaza viata. Un segment secundar este format de o baza de clienti locali, adica segmentul de clienti care isi au domiciliul ori locul de munca/scoala in zona respectiva, precum si atragerea altor consumatori care sa devina clienti ai patiseriei.
d)Concurentii
Firmele localizate in imediata vecinatate.
e)Organsimele publice
Registrul comertului, primaria Municipiului Bucuresti, primariile de sector.
Macromediul
a)Mediul demografic este alcatuit din populatia aflata in zona de activitate a patiseriei, care formeaza cererea de produse de patiserie.
b)Mediul economic este reprezentat de viata economica a societatii in care activeaza patiseria si care determina volumul si structura ofertei de produse de patiserie: nivelul veniturilor banesti si marimea cererii de produse de patiserie, miscarea preturilor, nivelul concurentei, etc.
Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.