Plan de Afacere

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

S.C. EUROPEN DRINKS a fost infiintat in anul 1990, avand

forma juridica de societate pe actiuni, desfasurandu-si activitatea in domeniul industriei alimentare.

Platforma Industriala EUROPEAN DRINKS s-a ridicat in localitatea Rieni, incepand cu anul 1990, in depresiunea Beiusului, judetul BIHOR.

Complexul Industrial de la Rieni concentreaza activitatea firmelor

Private romano-suedeze S.C. EUROPEAN DRINKS S.A. si S.C. RIENI DRINKS S.A., care in scurt timp de la infiintarea lor, au devenit lideri nationali in producerea si ambalarea bauturilor racoritoare in flacoane PET, cutii Tetra Pack si doze de aluminiu, fiecare al doilea flacon de bautura racoritoare vandut in Romania purtand sigla EYROPEAN DRINKS.

Valoarea pe piata a acestui platforme industriale este de miliarde de marci germane, suprafata construita depasind de 20 ori suprafata initiala, avand o capacitate de producere si imbuteliere de peste 2,5 milirade de flacoane anual.

Managemantul performant al principalilor sai actionari: presedintii Ioan Micula, Viorel Micula ;directori :Calin Micula, Catalin Micula, a transformat Platforma Industriala EUROPEAN DRINKS in una din cele mai mari si moderne fabrici de acest gen din EUROPA.

Continuand seria de investitii in domeniul industriei alimentare, grupul de firme EUROPEAN DRINKS si-a extins activitatea prin construirea platformei industriale EUROPEN FOOD, in orasul Stei, la 80 de kilometri de Oradea, judetul Bihor.In prezent aici se afla si laboratorul CTC al intrgii firme.

In anul 1999 compania EUROPEN DRINKS a achizitionat majoritatea aciunilor fostei fabrici de mobila ROMOBIN, care isi incetase activitatea inca din anul 1997.Astfel in luna octombrie 1999 pe locul unde se aflau ruinele fabricii, a inceput constructia platformei EUROPEAN FOOD, initial fiind ridicata o hala de 800mp destinata instalarii primei linii de procesare, in paralel demarandu-se si lucrarile de construire si refacere a drumurilor si retelelor.

In ianuarie 2000, a inceput procesul de utilare cu echipamente ultraperformante, pentru ca in luna iunie sa fie efectuate primele probe tehnologice.Construirea unor noi hale a fost demarata in aprilie 2000, in prezent pe aceasta platforma cu o suprafata totala construita de 9000mp, fiind in folosinta 5 hale in care functioneaza mai multe linii de productie.

Grupul de firme EUROPEAN DRINKS se ocupa doar cu producerea si imbutelierea bauturilor racoritoare si a apei minerale, si producerea celorlalte sortimente de produse apartinand de EUROPEAN FOOD, distributia fiind preluata de o alta societate purtand denumirea de TRANSILVANIA GENERAL, care este o societate cu raspundere limitata.Aceasta societate apartine grupului de firme EUROPEA DRINKS fiind in subordinea acelorasi presedint si directori, firma ocupandu-se cu comercializarea si distributia tuturor produselor al grupului de firme, si acelasi timp se ocupa si cu partea de marketing.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Afacere.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
41 pagini
Imagini extrase:
41 imagini
Nr cuvinte:
7 512 cuvinte
Nr caractere:
49 068 caractere
Marime:
89.46KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
produse, plan de afacere, capital
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!