Organizarea unui târg expozional de lenjerie intimă

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Targul pe care il vom organiza se va numi IntimExpo. Acesta va fi o expozitie de lenjerie intima adresata publicului feminin in special. Majoritatea expozantilor, vor fi cei ce se ocupa cu comertul online. Data la care se va organiza expozitia va fi 8-11 februarie, inainte de Sfantul Valentin.

Puncte Tari Puncte Slabe

- Prima expozitie de lenjerie intima din Romania;

- Locatia expozitiei va fi Palatul Culturii, centru de interes national;

- Posibilitatea de a-i avea prezenti pe Victoria's Secret la expozitie. - Experienta minima in domeniul expozitiilor;

- Organizarea expozitiei in Iasi si nu in capitala, unde ar avea un alt impact;

- Spatiul limitat de depozitare si expunere din cadrul locatiei;

Oportunitati Amenintari

- Cresterea vanzarilor online;

- Preocuparea femeilor din ce in ce mai sporita pentru propria personaa;

- Numarul mic de magazine de specialitate (de desfacere a produselor)

- Posibilitatea construirii unui brand puternic in organizarea unei expozitii de acest gen;

- Generarea de interes din partea presei; - Posibilitatea organizarii altor expozitii in alte domenii cu ocazia apropierii aceleiasi sarbatori;

- Neprezentarea unor expozanti in ciuda semnarii contractelor de participare.

2. Obiective

Obiectivul principal al organizarii unei astfel de expozitii este obtinerea profitului. Ca obiective secundare urmarim atragerea de expozanti cu marci de renume, cat si a unui numar mare de vizitatori din target; construirea unui brand atat la nivel national, cat si international.

3. Strategii

Pentru obtinerea de profit, vom inchiria spatiile comerciale fiecarei firme expozante, in functie de brandul pe care il reprezinta, precum si in functie amplasarea standului in cadrul expozitiei. Deasemeni vom inchiria spatii publicitare, la nivelul Iasului, acestea urmand a fi din nou inchiriate expozantilor care vor dori, la un pret mai ridicat. Pretul inchirierii spatiilor publicitare va fi inclus in chiria propriu-zisa a standului.

Pentru atragerea marcilor Victoria's Secret, LaSenza, Etam (marci straine cu renume international), am elaborat un studiu de piata pe unul din site-urile foarte frecventate de catre publicul feminin din Romania (www.feminis.ro). In urma studiului elaborat am ajuns la concluzia ca publicul tinta este dispus sa plateasca in plus pentru o marca de prestigiu, in loc sa plateasca taxe vamale pentru articolele din strainatate obtinute prin comanda. Deasemeni ne vom contacta posibilii clienti prin intermediul unei strategii de marketing direct (print online despre evenimentul ce va avea loc, ceilalti invitati, locatia, rezultatul studiului de piata-pentru marcile straine, precum si ofertele de pret); Companiile vor fi contactate si telefonic pentru obtinerea de confirmari si chiar negocieri de pret.

Pentru atragerea unui numar cat mai mare de vizitatori din piata tinta, vom adopta o strategie publicitara, bazata pe:

- La nivel national reclama pe postul de televiune EUFORIA;

- La nivel local vom folosi ca instrumente de publicitate reclama TV (TVR Iasi), postul de radio KISS FM, panourile outdoor (ex:Casa de Cultura a Studentilor) si indoor (Iullius Mall, Moldova Mall);

- Presa locala va constitui deasemeni un promotor principal al promovarii evenimentului. Pentru aceasta vom intocmi o mapa de presa ce va contine date despre expozitie, expozanti, precum si un program al evenimentelor ce vor avea loc (prezentari de moda);

- Se va organiza o tombola cu premii in produse de lenjerie intima (va fi adusa la cunostinta vizitatorilor prin presa locala si publicitatea outdoor si indoor).

Pentru a ne construi un brand puternic in aceasta ramura vom aduce ca expozanti nume puternice precum, Victoria's Secret, LaSenza si Etam.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea unui targ expozional de lenjerie intima.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 559 cuvinte
Nr caractere:
8 969 caractere
Marime:
18.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
produse, expozitie, targ
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!