Organizarea unei Croaziere

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.Prezentarea generala a intreprinderii
2.Analiza mediului intreprinderii
3.Analiza pietei
3.1.Identificarea
3.2.Caracterizare
3.4.Segmentare
3.5.Piata tinta
4.Produsul
4.1.Componentele de marketing
4.1.1.Caracterinsticile fizice ale produselor
4.1.2.Functiile produsului
4.1.3.Sistemul de sustinere: nume,marca,eticheta,ambalaj
4.2.Gama de produse
4.3.Ciclul de viata al produsului
4.4.Concurenta
4.5.Diferentiere si pozitionare
5.Pretul
5.1Analiza factorilor care influenteaza pretul
5.2.Obiective ce pot fi realizate prin pret
5.3.Strategii de pret
5.4.Stabilitatea pretului de baza si adaptarea lui temporal
6.Distributia
6.1Extinderea teritoriala si intensitatea retelei de distribitie
6.2.Structura canalului de distributie
6.3.Functiile intermediarilor
6.4.Strategia de acoperire a pietei
6.5.Forta de vinzare
7.Promovarea
7.1.Publicitate
7.2.Promovarea vinzarilor
7.3.Relatii publice
7.4.Vinzarea personala
8.Concluzii si propuneri
Bibliografie

Extras din proiect:

1.Prezentarea generala a intreprinderii

Intersnack este unul din principalii producatori de snacks-uri sarate si in alte tari europene. Expertii in snacks-uri din Koln sunt lideri de piata atat in Cehia, Ungaria si Slovacia, precum si in Germania. De asemenea, Intersnack se situeaza in topul producatorilor de snacks-uri sarate in multe alte tari,printre care si Romania.

Intersnack Knabber-Geback GmbH & Co. KG s-a infiintat in anul 1995, in urma fuziunii dintre Convent Group si Wolf Bergstrasse. Din acel moment, aceasta a devenit liderul de piata al sectorului de snacks-uri sarate din Germania cu marcile Chio, funny-frisch, Pom-Bar si Wolf Bergstrasse.

Fig.1 (Brandurile Intreprinderii)

2.Analiza mediului intreprinderii

Macromediul de marketing - reprezinta ansamblul de variabile, factori si forte, necontrolabile de catre firma si care impreuna constituie climatul general in care isi desfasoara activitatea aceasta. Intersnack trebuie sa monitorizeze evolutia acestora si sa intuiasca caracterul si dimensiunea eventualelor modificari pentru a se pregati in scopul mentinerii si dezvoltarii partii sale de piata. Analiza mediului exterior se desfasoara pe mai multe componente: social, tehnic, economic, politic.

Factorii politici

Stabilitatea politico-legala scuteste lumea afacerilor de socuri importante, iar un climat politic care asigura garantia si reduce riscul este un factor dinamizator pentru orice initiativa de afaceri.

- In ceea ce priveste regimul taxelor si impozitelor putem spune ca principalele obstacole pentru mediul de afaceri din Romania il constituie nivelul fiscalitatii, legislatia fiscala.

- In ceea ce priveste politica de investitii , fiecare firma este libera sa si-o aleaga si sa o modeleze dupa bunul plac.Ultima investitie a companiei germane Intersnack, cunoscuta pentru productia de chipsuri Chio-Chips, a fost de 7 milioane de euro intr-o fabrica la Ghimbav, judetul Brasov.

- Exportul si importul marfurilor din si in teritoriul Romaniei sunt liberalizate, nefiind supuse, in principiu, nici unui fel de restrictii. Pentru unele produse se elibereaza licente in scop statistic.Avand in vedere ca firma noastra practica operatii de export , este foarte important ca acestea sa fie conform legii.

- Legislatia comerciala, legislatia muncii, legislatia antimonopolista, diferite reglementari si dereglementari guvernamentale , in continua schimbare si cu numeroase ambiguitati are repercursiuni negative asupra majoritatii firmelor din Romania.

- Puterea politica poate sa avantajeze afacerile agentilor economici nationali prin diferite mijloace cum ar fi: protejarea pietei interne prin bariere protectioniste, sprijin politic in obtinerea unor contracte de export. Intesnack se loveste deseori de aceste bariere protectioniste redactate in mod tendentios pentru a avantaja unele firme, in special cele mari, iar firmele de talie mijlocie sunt in mod evident dezavantajate si descurajate. Intersnack avand o activitate indreptata si spre export, orice modificare de legislatie poate influenta desfasurarea activitatii acesteia.

- Politica monetara si valutara , are repercursiuni directe asupra firmei Intersnack deoarece parte din activitatea acesteia este destinata exportului. Orice fluctuatie, orice instabilitate poate avantaja sau dezavantaja in mod direct firma.

- Relatiile intre marile puteri economice si/sau politice, alegerile locale si/sau generale , conditiile politice din tarile vecine nu influenteaza in mod direct firma Intersnack Desi este de origine germana , relatia dintre Germania si Romania nu are o influenta majora asupra sa, ea functionand conform regulilor din Romania.

Bibliografie:

http://www.chio.com.ua/ (pagina oficiala web)

Bogdan Bacanu - "Management strategic", Ed. Teora, Bucuresti 2000, pag. 32

http://www.revista-piata.ro (revista bunurilor de larg consum)

www.wikipedia.ro/?

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizarea unei Croaziere.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
4 871 cuvinte
Nr caractere:
26 625 caractere
Marime:
610.65KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, croaziere
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!