Organizare promoție Fairy

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Tombolele sunt folosite intrucat au o putere foarte mare de atragere a atentiei publicului si de generare a emotiei in masa. Popularitatea tombolelor a crescut substantial in ultimii ani datorita reactiilor puternice care le genereaza. Oamenii percep ca participand la o tombola au posibilitatea sa primeasca un premiu fara sa plateasca ceva in schimb.

Organizatorul campaniei promotionale Fairy a fost agentia S.C. Wave Division S.R.L. Premiile tombolei constau in 42 de aparate de aer conditionat LG Neo Plasma. Pentru a putea intra in competitie este necesar un SMS (tarif normal) cu numarul si data bonului de casa. Campania s-a desfasurat in perioada 2 august - 12 septembrie 2010 pe intreg teritoriul Romaniei.

Campania promotionala a fost adresata tuturor persoanelor fizice, cetateni romani cu domiciliu stabil in tara, in varsta de minim 18 ani. Desigur, angajatii companiei Procter & Gamble si toti cei implicati in campanie nu au dreptul legal de a participa la tombola. Produsele participante sunt produsele Procter & Gamble comercializate in Romania, marca Fairy, in orice varianta sau marime a ambalajului.

Influienta tombolei asupra celor 5 tipuri de consumatori

Tombola din cadrul companiei Fairy a avut de oferit un stimulent care sa determine clientii sa cumpere intr-un orizont de timp imediat si a avut ca obiectiv schimbarea perceptiei raportului valoare/pret. Valoarea eventualului premiu este cea care a indrumat preferinta consumatorilor spre marca Fairy in raport cu cele concurente.

Tombolele, in general, actioneaza cel mai puternic la nivel comportamental. Avand in vedere modelul de segmentare care imparte clientii in functie de comportamentul de cumparare, putem analiza reactia la aceasta tombola a fiecarui tip de client. In cazul detergentilor de vase, unii cumparatori merg pe o marca timp indelungat, in timp ce altii oscileaza intre 3-4 marci de acelasi nivel.

Clientii loiali sunt clentii care cumpara in mod consecvent numai marca Fairy. Asupra acestor clienti nu s-au evidentiat modificari ale comportamentului pe perioada tombolei, s-a urmarit, in principal, consolidarea lui, intrucat acestia au crescut consumul , ba chiar mai mult, au adoptat in consum si alte produse fabricate de aceeasi firma. Asadar , consumatorii loiali au raspuns pozitiv acestui program si au devenit mai reticenti fata de atractiile aruncate de concurenti. Datorita entuziasmului acestora pentru idea de a castiga un aparat de aer conditionat, acesta grupa de clienti a actionat si in interiorul grupurilor sociale in directia atragerii altor oameni in randul clientilor Fairy.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Organizare Promotie Fairy.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 578 cuvinte
Nr caractere:
7 685 caractere
Marime:
25.34KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
promotie, marketing, tombola
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Marketing
Sus!