Mixul de marketing al SC.Avicola.SA

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

S.C. Avicola Buzau S.A. are ca obiect de activitate cresterea pasarilor, industrializarea carnii, producere de furaje pentru animale, comert cu produse alimentare, nealimentare, cereale, transport.Pe piata orasului Buzau reprezinta principalul producator de carne de pui(pasare)refrigerata,dar si congelata care face si export de piept de pui.

Carnea de pasare este un aliment foarte important in hrana oamenilor, mai ales in cea a copiilor si batranilor, aceasta avand o digerabilitate si valoarea nutritiva inalta.In raport cu celelalte produse din carne, carnea de pasare este mai ieftina fiind la indemana procurarii acesteia de catre toate paturile sociale. Carnea de pasare se comercializeaza atat in stare congelata cat si proaspata fiind usor de preparat, precum si sub forma de preparate (pui afumat, carnati din carne de pasare si altele).In abatoarele industriale in urma sacrificarii pasarilor pe langa carnea de pasare se mai obtin si alte subproduse care se folosesc in hrana altor animale si anume:

-in hrana porcilor se folosesc "faina din carne de pasare", care se obtine din resturile de la sacrificare (viscere, pene si fulgi, oase de pasare care au rezultat in urma prelucrarii pasarilor);

-in hrana cainilor se folosesc resturi proaspete din prelucrarea oaselor, a gaturilor si ghiarelor care se prelucreaza impreuna si se livreaza prin magazinele alimentare.

De asemenea in urma prelucrarii pasarilor si mai ales a gainilor se obtine o grasime de pasare care este un aliment usor in hrana oamenilor substituind uleiul comestibil.

Un aliment deosebit de important in hrana oamenilor il reprezinta "oul" care are o valoare nutritiva ridicata, fiind si materie prima pentru realizarea altor produse ce sunt folosite de oameni.

Proteinele din ou sunt bogate in aminoacizi esentiali si, din aceasta cauza, oul a fost ales ca aliment standard al eficacitatii proteinei de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Oul este unul dintre cele mai hranitoare alimente. Un ou cu masa de 50g are o valoare energetica de 90-100 calorii, echivalenta, ca valoarea nutritiva, cu aproximativ 150g lapte, 40g carne sau 20g branza uscata. Digestibilitatea oului este foarte ridicata: 97% pentru albus si 100% pentru galbenus.

Alaturi de lapte, oul reprezinta alimentul cel mai bogat in fosfor asimilabil - nutrient fundamental pentru copii. Galbenusul este bogat in fier, un ou asigurand aproximativ 30% din necesarul zilnic de fier.

Oul are un potential nutritiv foarte mare, el continand trofinele esentiale pentru o alimentatie echilibrata. Protidele oului au o mare valoare biologica, avand cel mai echilibrat continut de aminoacizi esentiali. De asemenea, oul este o sursa importanta de fosfor lecitinic, fier bine asimilabil, calciu, precum si de numeroase vitamine. Grasimile din oua, valoroase din punct de vedere biologic, asociate cu lecitina si cefalina, constituie tonifianti apreciati pentru activitatea nervoasa superioara.

b) Descrierea produsului

Carnea de pasare se comercializeaza sub numele de Coco Rico , in forma proaspata sau congelata, in carcasa.Prin carnea de pasare, in sensul larg al cuvantului, se intelege musculatura scheletica impreuna cu tesuturile de legatura naturala: conjunctiv, osos, gras, tendoane, aponevroze, vase sangvine si limfatice, nervi si piele. Uneori in aceasta categorie sunt cuprinse si organele comestibile: inima, ficatul, pipota, splina.

Spre deosebire de mamifere, carnea de pasare are bobul mai fin, irigatia cu sange este mai redusa, iar tesutul conjunctiv este mai putin dezvoltat. Grasimea este depusa cu predilectie in tesutul conjunctiv subcutanat, pe pipota, pe intestine si pe peretii interni ai cavitatii abdominale.

La speciile gaina si curca se intalnesc doua tipuri de musculatura: alba in zona pieptului si rosie in restul corpului. La taierea diferitelor specii de pasari rezulta, pe de o parte carcase curatate si organe comestibile si pe de alta parte, subproduse necomestibile si deseuri.

In compozitia chimica a carnii de pasare exista diferente destul de mari, mai cu seama in functie de specie si starea de ingrasare.

Carnea de pasare, in special cea provenita de la gaina si curca, se prepara repede, usor si are numeroase insusiri organoleptice si nutritive; este saraca in calorii si bogata in proteine. Datorita structurii sale fine, este usor de masticat si digerat, fiind un aliment ideal pentru toate varstele, iar

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mixul de marketing al SC.Avicola.SA.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
3 365 cuvinte
Nr caractere:
16 796 caractere
Marime:
69.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, firma
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!