Mixul de marketing

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cap. 1. Descrierea pietei produsului
1.1 Conceptul de piata
1.2 Indicatorii pietei
1.3 Locul produsului pe piata
Cap. 2. Micromediul firmei
2.1. Furnizorii fortei de munca
2.2. Prestatorii externi de servicii pentru societate
2.3. Furnizorii de materii prime pentru societate
2.4. Clientii societatii
2.5. Concurenta directa si indirecta
2.6. Organisme publice
Cap. 3. Macromediul firmei
3.1. Mediul natural
3.2. Mediul demografic
3.3. Mediul economic
3.4. Mediul socio-cultural
3.5. Mediul tehnologic
3.6. Mediul institutional-legislativ
Cap. 4. Mixul de marketing
4.1. Produsul
4.2. Pretul
4.3. Promovarea
4.4. Distributia
Cap. 5. Protectia consumatorului

Extras din proiect:

1.1 CONCEPTUL DE PIATA

Prin piata se intelege orice plasament in spatiu si orice fragment de timp in care pot fi intalnite potentialii parteneri de afaceri, vanzatori sau cumparatori ai unor produse sau servicii de orice natura. Ea apare ca o retea de relatii interumane si reletii de afaceri, care i-au nastere in mod inevitabil, intre aproape toate categoriile de agenti din societate.

Piata reprezinta toata gama de actiuni prin care vanzatorii si cumparatorii intra in contact si schimba bunuri si servicii, indiferent unde se realizeaza. Prin piata se intelege de asemenea, sfera economica in care productia de bunuri materiale si servicii apare sub forma de oferta de marfuri, iar nevoile solvabile apar sub forma de cerere de marfuri. Piata poate fi definita ca fiind sfera manifestarilor si confruntarilor ofertei cu cererea, a realizarii lor prin intermediul actelor de vanzare-cumparare.

Piata este un loc comun. Este timpul si spatiul in care agentii activi din societate vin sa comunice unii cu altii si sa schimbe intre ei bunuri cu valoare de schimb. Oamenii de afaceri folosesc termenul de piata in contacte diverse, referindu-se concomitent le diferite grupuri de consumatori. Termenul poate fi folosit pentru a desemna o piata, o nevoie, o piata a produsului, o piata demografica sau o piata geografica. Piata unei marfi este locul de intalnire al, intr-un moment dat, al producatorului prin oferta sa, cu consumatorul, prin cererea sa. Marfa oferita de producator este purtatoare de costuri de productie si de desfacere. Cumparatorul vine pe piata cu trebuintele sale exprimate prin cerere si venituri alocate pentru cumpararea marfurilor necesare.

Deci piata produselor agroalimentare va fi cea care, in urma confruntarii cerere-oferta, venit-cost, va stabili pretul fiecarei marfi si volumul tranzactiilor de marfuri.

1.2 INDICATORII PIETEI

Capacitatea pietei se exprima prin intermediul unor indicatorii ce pot fi exprimati atat valoric cat si fizic.

Acestia pot fi exemplificati astfel in:

- volumul ofertei; - volumul cererii; - volumul tranzactiilor; -potentialul pietei; -consumul aparent; - gradul de saturatie; - cota de piata.

1.3 LOCUL PRODUSULUI PE PIATA

Laptele ''TNUVA'' face parte din categoria lactatelor, obtinut de la fermele de bovine TNUVA din Adunatii Copaceni si prelucrat in fabrica TNUVA aflata in Popesti Leordeni. Primul aliment de care organismul uman are nevoie inca de la nastere este laptele. Acest aliment, considerat complet pentru dezvoltarea armonioasa a organismului uman, provine exclusiv de la mamifere.

Din punct de vedere al parametrilor organoleptici se disting mirosul, gustul si culoarea. Laptele este un lichid de culoare alba, opac, usor dulceag, cu miros slab, specific, secretat de glanda mamara a mamiferelor.. Este un produs ce poate fi consumat in orice perioada a zilei, dar de obicei se consuma dimineata la micul dejun.

Laptele ''Tnuva'' este considerat un produs agroalimentar obisnuit, accesibil tuturor persoanelor.

CAPITOLUL 2. MICROMEDIUL FIRMEI

2.1 FURNIZORII FORTEI DE MUNCA :

Sunt concretizati in institutiile de invatamant si oficiile de forta de munca .

In Romania tinand cont de faptul ca rata somajului a crescut si va creste datorita disponibilizarilor care se anunta in viitorul apropiat datorita inchiderii marilor giganti economici (gaurile negre ale economiei noastre) , problema cu care se confrunta intreaga Romanie, acest lucru va duce la amplificarea fenomenului plecarii oamenilor ramasi fara locuri de munca in strainatate. Acest lucru va influenta negativ intreaga piata a fortei de munca.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Mixul de marketing.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
5 523 cuvinte
Nr caractere:
33 057 caractere
Marime:
48.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, lapte, tnuva
Predat:
Facultatea de Management Agricol , Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara
Materie:
Marketing
Sus!