Marketingul Achizițiilor

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cateva cuvinte despre piticii de gradina pag. 2
1. Motivatie pag. 3
2. Alegerea locatiei pag. 4
3. Descrierea produsului pag. 5
4. Mijloace de transport pag. 7
5. Descrierea fluxului tehnologic pag. 8
6. Determinarea necesarului de utilaje pag. 9
7. Determinarea necesarului de materii prime pag.26
8. Detreminarea necesarului de angajati pag.38
9. Calculatia costurilor pag.42

Extras din proiect:

Considerati de unii kitsch-uri, simple obiecte de ornament inutile sau, de altii, simboluri ale unei lumi fantastice, piticii de gradina au devenit in ultimii ani foarte populari si la noi in tara. Popularitatea piticilor de gradina a depasit granitele continentului european in ultimii trei ani. Exista chiar teoria ca filmul francez Amelie, lansat in 2001, a contribuit cu mult la cresterea renumelui piticilor de gradina fiindca personajul principal, frustrat de refuzul tatalui sau de a calatori dupa pensionare, ii fura acestuia piticul de gradina si il trimite intr-o "calatorie" in jurul lumii.

Dar ceea ce a dus insa cel mai mult la cresterea renumelui si popularitatii piticilor a fost incarcatura simbolica a acestora si legendele pe seama lor.Se presupune ca denumirea de "pitic" a fost data micilor fapturi de catre Paracelsus, un renumit alchimist si fizician, care a trait in secolul al XVI-lea. Paracelsus a lansat o teorie prin care isi exprima credinta ca piticii erau fapturi cu vaste cunostinte despre tainele oculte ale pamintului.Se pare ca aceasta idee a lui Paracelsus a dat nastere mai tirziu la povestile populare din folclorul citorva popoare, care au dus la crearea unei adevarate lumi mitice. Piticii au inceput sa fie prezentati drept creaturi care traiau pina la 400 de ani, cu obiceiuri destul de stranii: ei se salutau, isi luau la revedere sau isi urau "noapte buna" frecindu-si nasul. De asemenea, legenda mai spune ca piticii barbati albeau repede si se obisnuiau inca de timpuriu cu fumatul pipei.

Conform legendelor si povestilor piticii au fost impartiti in doua categorii: cei de casa si cei de gradina, acestia din urma fiind considerati cei mai reprezentativi pentru lumea din care faceau parte. Pentru multi proprietari de gradini, care erau fascinati de frumusetea legendelor despre ei, piticii reprezinta un simbol al norocului. Prezenta statuetelor in gradina este pentru unii un soi de sacrificiu pagin, o ofranda adusa naturii pentru ca fortele sale distructive sa ocoleasca gradina respectiva.In unele tari europene, statuetele care reprezinta pitici de gradina sint considerate simboluri ale succesului si de aceea sint foarte atent ingrijite si pastrate in locuri vizibile.

Multe dintre statuete ii infatiseaza pe piticii de gradina cu ciocane, tirnacoape, sape sau cu roabe, deoarece legendele spun ca ei erau extrem de harnici si ii ajutau pe oameni la diferite treburi gradinaresti: sapat, udat, plantat, plivit etc. Modelele au inceput sa devina din ce in ce mai diversificate, iar cele mai originale infatiseaza pitici facind plaja, dindu-se in leagan sau stint in alte pozitii foarte relaxante.

1.Motivatia

Piticul de gradina are un rol foarte importan in infrumusetarea gadinii, atragand atentia tuturor, conferind un aspect de peisaj ireal , de basm. Oriunde ar fi pozitionat piticul de gradina isi va indeplini rolul si anume cel de aducator de noroc si prosperitate dand gradinii veselie si culoare .

Acest produs are o piata de desfacere in crestere, fiind in special apreciat de firmele importatoare din alte tari. Produsul este foarte variat, acoperind o gama larga de consumatori.

Un alt factor ce a contribuit in alegerea piticilor de gradina a fost dorinta de a realiza un produs de calitate superioara celorlalte produse aflate in comert.Cand spun calitate, nu ma refer doar la materialul din care este produs ci si la modalitatea de fabricare ori calitatea muncii prestate.

Se stie foarte bine ca o noptiera de dimensiuni mari, cu multe sertare , poate fi la fel de utila cu o noptiera mai mica, dar cu un design mai atragator si functii asemanatoare, totodata economisind spatiu si bani.

Ultimul factor ce m-a determinat sa aleg acest produs este legat de vacanta mea la munte. Aici am vazut mai bine cum se fabrica usi, dulapuri dar si noptiere. Afacerea era deschisa de catre un loclnic, fiind infiintata cu ajutorul familiei si a rudelor.

Astfel, cat am stat la munte am fost cazat la o cabana ce era al acestui om de afaceri si am putut sa vad mai bine cum se fabrica o noptiera. Acest fapt il consier ca un avantaj in luarea deciziei de a fabrica noptiere.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketingul Achizitiilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
44 pagini
Imagini extrase:
44 imagini
Nr cuvinte:
8 446 cuvinte
Nr caractere:
57 826 caractere
Marime:
155.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
achizitii, produse, oferte, cerere, calitate, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!