Marketing - Facebook

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Facebook /'feis.buk/ (v. AFI) este un site web de tip retea de socializare din Internet, creat de catre Mark Zuckerberg in anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar si persoane inca necunoscute. In acest moment facebook este una dintre cele mai raspandite retele sociale din lume. Utilizatorii pot intra in aceasta retea din orice loc unde exista acces la Internet pe baza unei parole, stabilite initial odata cu completarea formularului de inscriere continand o serie intreaga de intrebari personale. In prezent (septembrie 2011) site-ul facebook are circa 750 mil. membri in toata lumea . Apreciat a fi al doilea sit social mondial dupa google.com, luat dupa numarul de vizite, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0.

Creat initial la Harvard, SUA, facebook era la origine o retea sociala cu circuit inchis pentru studentii acestei universitati; ulterior ea s-a deschis si altor universitati americane. La inceput verificarea apartenentei la universitate se facea prin adresa de posta electronica (e-mail) a studentului, dar incepand din septembrie 2006 reteaua este deschisa tuturor. Imediat reteaua facebook a devenit foarte populara dar si controversata, fiind interzisa in cateva tari din Orientul Mijlociu. De asemenea, prin intermediul acestei retele au fost provocate si coordonate unele manifestatii protestatare din Republica Moldova si Iran.

Despre facebook trebuie spus, ca e al doilea mare magnat in rank, dupa Google. Interesant este faptul ca din 2004 pana in prezent, Facebook a inregistrat o crestere spectaculoasa. In 2004, Mark Zuckerberg creaza o platforma care sa inlesneasca procesul de comunitare intre studentii de la Harvard. Ulterior, facebook-ul incepe sa fie folosit si la Ivy League sau Stanford. Facebook devine atat de popular in randul studentilor, incat lansarea in afara sferei universitare, devine iminenta. Din 2007, pana in prezent, platforma se lauda cu peste 800 de milioane de utilizatori activi. Un numar ce, evident, nu are cum sa treaca neoservat.

Ce face facebook?

- te ajuta sa faci bani (prin online surveys)

- te ajuta sa-ti mediatizezi afacerea (fan pages)

- este o metoda de personal branding

- este un spatiu de divertisment

- te conecteaza cu alti utilizatori in baza unor interese comune

La fel ca Apple, facebook a devenit un lovemark, care functioneaza pe principiul:

Platforma retelei

In mai 2007 facebook a lansat o platforma care interactioneaza cu celelalte pagini web. In acelasi sens s-au lansat si numeroase aplicatii prin care utilizatorii pot trimite diferite mesaje celorlalti utilizatori. La cateva luni dupa lansarea lui facebook a fost initiata si o aplicatie contra mesajelor de tip spam. Varianta ,,facebook iPhone" a fost lansata in august 2007, iar un an mai tarziu, in iulie 2008, existau in total aproximativ 15 milioane de utilizatori. In iulie 2009 se pare ca numarul utilizatorilor a atins circa 250 milioane de personae

Bibliografie:

http://ifrankie.info/259/o-scurta-istorie-a-facebook-ului.html

http://ro.wikipedia.org/wiki/Facebook#Istorie

http://www.marketing91.com/swot-facebook/

http://en.wikipedia.org/wiki/Facebook#cite_note-3

http://www.marketingteacher.com/case-study/facebook-case-study.html#

http://www.web-consulting.ro/servicii/social-media-marketing/facebook-marketing/

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketing - Facebook.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 032 cuvinte
Nr caractere:
16 630 caractere
Marime:
280.65KB (arhivat)
Publicat de:
Maximilian Apostol
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, facebook
Predat:
Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Specializare:
Cibernetica economica
Materie:
Marketing
An de studiu:
II
Sus!