Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Primul model in-line a aparut in anii 1700 fiind inventat de un neamt care vroia sa simuleze patinajul pe gheata in timpul verii atasandu-si niste rotite din lemn la pantofi.

Urmatoarea versiune a aparut in 1760 cand un fabricant londonez de instrumente muzicale, Joseph Merlin, a decis sa-si faca intrarea la o petrecere mascata cu niste pantofi cu rotite de fier in timp ce canta la violina. A sfarsit intr-o oglinda de la capatul salii de bal pentru ca nu stia sa opreasca sau sa vireze.

In 1823, Robert John Tyers of London a inventat niste patine pe care le-a numit "rolito" Acestea aveau 5 rotite fixate in linie pe talpa unor pantofi. "Rolito" nu a fost luat in serios la acea vreme.

In 1863, un american, James Plimpton, a gasit o cale de a construi patine care sa fie intra-devar functionabile. Asa au aparut patinele clasice cu 4 roti cate doua pe fiecare parte. Acestea permiteau luarea virajelor si de asemenea mersul cu fata sau cu spatele. Aparitia rotilor cu rulment in 1884 a ajutat acest nou sport si mai mult.

In sfarsit, in 1980 doi frati din Minneapolis au dat din intamplare, in timp ce cautau prin magazia unui magazin sportiv peste o pereche veche de role in-line. Scott si Brennan Olson erau jucatori de hockey si au realizat potentialul acestor role.

Au remodelat rolele, folosind o gheata de hockey, roti de poliuretan si adaugand o frana de cauciuc, realizand astfel ca pot merge la fel cum patinau pe gheata. In curand au inceput sa vanda role facute acasa si astfel a aparut Rollerblade Inc.

Primul mare succes al rolelor Rollerblade a fost "The Lightning" Acestea erau construite din materiale noi ca fibra de sticla aveau niste frane mai bune si in general se apropiau foarte mult de rolele de astazi.

Iata 10 motive pentru a merge pe role (pentru cei care inca nu s-au decis):

Introducere

1. Inline skatingul este distractiv

Ei bine cum ar putea sa nu fie distractiv? Iti mai amintesti cind erai mic si ai primit prima ta pereche de patine cu rotile? Intreaga lume ti s-a deschis deodata. Chiar daca mama nu te lasa sa te plimbi pe strada tot te simteai regele cartierului. Acum poti simti asta din nou. Cu rolele in picioare gusta din nou libertatea de care poate ai uitat.

2. Poti sa alergi cit de repede vrei tu

Daca simti nevoia de viteza atunci rolele pot fi ceea ce cauti. Fa-ti rost de niste role race cu 5 roti si fara frine. Gaseste-ti o panta pe cinste si da-ti drumul! Nu uita sa-ti pui echipamentul de protectie.

3. Te exprimi liber

Unii oameni sunt nascuti sa fie dansatori. Altii sunt nascuti sa se dea pe role. Unii le fac pe amindoua. Dar felul cum te misti pe role este unic cum unica este amprenta unui deget. Deci de cite ori vrei sa te misti pe ritmuri de salsa, raggae, rock sau hip-hop rolele vor adauga originalitate in miscarea ta.

4. Poti sa zbori

Majoritatea oamenilor traiesc respectind gravitatia - se tin de bara cind urca scarile blocului, transpira abundent cind avionul cu care calatoresc intra intr-o zona turbulenta si in general evita situatiile care i-ar putea face sa-si piarda echilibrul. Altii rad de legile gravitatiei, urcindu-se pe cele mai subtiri si instabile lucruri sau aruncindu-se in aer cu miscari sofisticate, incercind apoi sa aterizeze cit mai artistic sau macar onorabil.

5.Lumea este patinoarul tau

Rolele au fost inventate ca o alternativa la sezonul rece de catre un jucator de hockey din Minnessota. Dar oamenii au vazut imediat in aceasta un mijloc de transport si de recreere. Mai rapide decat mersul pe jos, mai manevrabile decit bicicleta, rolele sunt mijlocul ideal de a te adapta unui loc nou ori de cite ori mergi in vacanta sau macar de a descoperii imprejurimile dintr-o

perspectiva noua.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketing.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
36 pagini
Imagini extrase:
36 imagini
Nr cuvinte:
7 123 cuvinte
Nr caractere:
37 918 caractere
Marime:
125.06KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, mijloc de transport
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!