Managementul Marketingului Companiilor Turistice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Activitatea economica a unitatii turistice, asa cum stim se finalizeaza in servicii destinate pietei, unde unitatea turistica, in calitate de prestator de servicii, are relatii permanente cu piata, avand in acelasi timp si calitate de beneficiar pentru bunurile si serviciile necesare organizarii si desfasurarii propriei activitati.

Mobilitatea fenomenelor pietei in conditiile actuale, impune unitatilor turistice modalitati noi de investigare, de adaptare si de implicare in mecanismul acesteia, si in acelasi timp, necesita o capacitate sporita de reactie a unitatii turistice fata de cerintele pietei.

Luand in considerare toate aceste aspecte, se observa faptul ca o unitate turistica pentru a fi eficienta si pentru a-si realiza obiectivele propuse, are nevoie de integrarea managementului marketingului in cadrul structurii de organizare a unitatii, el jucand un rol extrem de important.

4.1 Managementul Marketingului Companiei

ANA HOTELS BRASOV S.A.

In urma analizelor intreprinse de companie cu privire la eficientizarea activitatii in vederea realizarii obiectivelor s-a constatat ca trebuie sa se cunoasca cat mai bine si mai exact care este nivelul cererii si sa se anticipeze fluctuatiile acesteia si ale pietei.

Experienta anilor precedenti, continua dezvoltare a marketingului companiei, specializarea permanenta a personalului in general si a celui din cadrul departamentului de marketing in special, realizarile acestui departament cu influente directe in managementul companiei si evolutia continua a pietei i-au determinat pe managerii companiei sa integreze si sa dezvolte managementul marketingului si functiile acestuia in cadrul companiei O imagine reprezentativa in acest sens este figura 4.1- Locul managemenului marketinului in cadrul managementului companiei.

Astfel compania prin integrarea managementului marketingului si-a propus :

- sa raspunda cat mai bine la cerintele pietei consumatorilor

- sa determine si sa anticipeze evolutia cererii de servicii pe piata turistica

- sa cultive relatii de buna colaborare cu beneficiarii serviciilor oferite cat si cu colaboratorii permanenti ai companiei.

Primul pas in acest sens l-a reprezentat studierea modului in care companiile hoteliere internationale au implementat managementul marketingului in cadrul lor si l-au activat in vederea realizarii obiectivelor si a eficientizarii activitatii lor.

Managerul departamentului de marketing, in urma studiilor efectuate, a cu

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Marketingului Companiilor Turistice.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
5 271 cuvinte
Nr caractere:
29 789 caractere
Marime:
135.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
manageri, organizare, dezvoltare
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Corelian Cernat
Sus!