Management Financiar-Bancar

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

I N T R O D U C E
1. Eroare! Marcaj in document nedefinit.
1.1 Eroare! Marcaj in document nedefinit.
1.2 Eroare! Marcaj in document nedefinit.
2. 9
2.1 9
2.1.1 1
2.2 4
15
2.2 Eroare! Marcaj in document nedefinit.
2.
3.1 58
B I B L I O G R A F I E 59
A N E X E Eroare! Marcaj in document nedefinit.

Extras din proiect:

CAPITOLUL I

ANALIZA DIAGNOSTIC A SOCIETATII COMERCIALE BOROMIR PROD SA

1.1 Prezentarea societatii Boromir Prod SA

Boromir Prod SA Buzau, fosta Spicul SA, este specializata in fabricarea produselor de morarit si panificatie. Compania are un capital social de 1.026 milioane lei, divizat in 10.26 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0.10 lei. Compania are ca actionar majoritar firma Boromir IND SRL, care detine 62.51% din capitalul social.

Sediul societatii este in Buzau, str. Santierului, nr. 37, are codul fiscal RO1145077 si este inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J11/184/1991.

Societatea detine o sucursala in Slobozia, judetul Ialomita si doua puncte de lucru stabil in Pogoanele si Ramnicu Sarat, ambele in judetul Buzau.

Obiectul de activitate conform statutului este reprezentat de:

a) productia, inclusiv aprovizionarea si importul pentru productie si desfacere pe piata externa si interna a produselor obtinute prin prelucrarea industriala a cerealelor, a produselor de panificatie si pastelor fainoase. b) comercializarea cu ridicata si amanuntul a produselor si marfurilor alimentare prin magazine proprii sau inchiriate.

Firma de morarit si panificatie, Boromir Prod SA face parte din grupul Boromir alaturi de alte companii de profil cum ar fi firmele Moara Cibin, Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu si Panmed Medias, alaturi de acestea grupul Boromir si-a consolidat pozitia pe piata interna de panificatie si morarit. Astfel societatea din Buzau urmand exemplul Boromir si datorita faptului ca piata interna a produselor de morarit si panificatie este inca fragmentat prin numarul rdicat de mici producatori, este de asteptat ca preluarile sa continue.

Boromir Prod detine mori de grau cu o capacitate totala de 500 de tone de grau macinat pe zi, unitati de panificatie cu o capacitate totala de 140 de tone pe zi, doua supermarketuri, 20 de magazine pentru desfacerea produselor alimentare.

Compania detine participatii de 99,60% la Eurostar Invest SRL, de 44,66% la Hardwood SRL si de 0,24% la Bursa Monetar Financiara.

In 2006, au fost efectuate tranzactii cu urmatoarele firme din grup: Boromir Ind Ramnicu Valcea, Moara Cibin, Comcereal Valcea, Extrasib Sibiu si Amylon Ramnicu Valcea.

Vanzarile in cadrul grupului au fost de 6,44 milioane lei, iar achizitiile de la firmele din grup au fost de 8,2 milioane lei.

Valoarea obtinuta din reevaluarea imobilizarilor companiei a fost de 9,59 milioane lei. Investitiile in companie s-au ridicat anul trecut la circa doua milioane lei. In 2006, achizitiile de mijloace fixe au fost de aproape 18 milioane lei, in timp ce iesirile de mijloace fixe, prin vanzare si casare, au fost de 5,1 milioane lei.

Anul trecut, pe segmentul produselor ambalate compania a inregistrat o crestere de 67%, de la 2.370 tone in 2005, pana la 3.916 tone, ca urmare a producerii brand-ului Top Farina Rewe si a cresterii cotei de piata a fainurilor Boromir, se precizeaza in raportul companiei. Moraritul industrial a cunoscut o crestere de 3.000 tone, dupa cresterea de 6.000 tone in 2005.

Gama sortimentala de produse este foarte diversificata, incepand de la:

- produse de panificatie: paine alba, paine de secara, multicereale, fibrovit, paine integrala si paine neagra;

- produse de patiserie: cornulete, blat de tort, cozonaci, croissant-uri, kraffen ("glob auri" cu miz moale si pufos, avand o umplutura de ciocolata, sampanie sau caise);

- produse de morarit;

- produse zaharoase;

1.2 ECHIPA DE CONDUCERE

Adunarea Generala a Actionarilor este organul de conducere care decide asupra activitatii societatii si adopta politica economica si comerciala.

Societatea este administrata de Consiliul de Administratie, compus din 7 persoane alese de Adunarea Generala a Actionarilor pe o perioada de patru ani. Consiliul de Administratie este condus de un presedinte, care are si calitatea de director general.

Gestiunea societatii este verificata Comisia de Cenzori, formata din trei membri alesi de Adunarea Generala a Actionarilor.

- Directorul general al societatii este ajutat de directorul executiv tehnic si de directorul executiv economic.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Management Financiar-Bancar.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
26 pagini
Imagini extrase:
26 imagini
Nr cuvinte:
4 865 cuvinte
Nr caractere:
30 655 caractere
Marime:
250.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
management, societate
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!