Magic Pizza

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Locul ocupat astazi de sectorul tertiar al economie reprezinta rezultatul unui proces evolutiv complex al transformarilor profunde din viata economica si sociala: diversificarea formelor de vanzare, progresul tehnic, intensificarea concurentei, modificari in managementul firmelor, cresterea complexitatii si exigentelor societatii, ca urmare a modificarii comportamentului consumatorilor, etc Desi face parte din sfera serviciilor, activitatea economica de alimentatie publica prezinta anumite particularitati, ea constand in producerea unei varietati de preparate culinare oferite consumatorilor impreuna cu bauturi si alte marfuri alimentare, produse consumate in unitatile special amenajate in care exista si posibilitati de destindere, productia si servirea fiind asigurate de un personal pregatit profesional in domeniu. Diferitele unitati de alimentatie publica se caracterizeaza prin trasaturi specifice care stau la baza individualizarii acestora in categorii ca: restaurante, crame, pizzerii, baruri, bufete, rotiserii, etc.

Proiectul de fata isi propune analiza unui tip de unitate de alimentatie publica si anume pizzeria, local in care se pregateste si serveste preparatul specific bucatariei italiene, pizza, luand ca exemplu practic Magic Pizza din Iasi. in perioada 10.03.2009-25.03.2009, am analizat situatia filialei Magic Pizza din Tudor Vladimirescu, reusind sa colectez informatiile ce vor fi prezentate in paginile urmatoare, folosindu-ma de instrumente ca: observatia directa nonparticipativa, studierea informatiilor despre local, cat si interviul luat directorului Dan Cojocaru.

Informatii generale: denumirea, localizarea, categoria, istoricul, obiectul de activitate si organigrama unitatii

Societatea comerciala "Magic Pizza" S.R.L. are sediul in Iasi, pe str. Ciurchi, nr. 84, avand ca activitate de baza alimentatia publica. inregistrata la Registrul Comertului cu numarul J22/207/2000 in data de 28.03.2000, firma este o societate cu raspundere limitata, avand CIF-ul: RO12834832 si un capital social initial in valoare de 200,00 RON.

in 1995 s-au pus bazele primului Magic Pizza, pe un teren situat in apropierea caminelor din Tudor, amenajarea acestuia fiind finalizata in jurul anului 1997. in 2003 a fost schimbata locatia Magic Pizza, in campusul Tudor Vladimirescu, investitia costand aproximativ 100.000 euro, fiind insa ,,cel mai profitabil restaurant dintre toate", explica Dan Cojocaru. in 2004 a inaugurat, intr-un spatiu inchiriat, Magic Pizza de la Hala Centrala, si apoi filiala din Copou, Bld. Carol, nr.4 fostul "Golfo di Napoli".

Mopseria Magic Pizza, figureaza in Registrul Comertului ca un restaurant cu specific italian ce ofera servicii in sectiunea Cluburi & Baruri & Puburi & Pizza din domeniul Recreere. Obioectul de activitate il reprezinta comertul cu amanuntul in alimentatia publica: prepararea si vanzarea la comanda, de mancaruri calde, inclusiv vanzarea de bauturi care insotesc masa, cu sau fara program distractiv.

Mopseria Magic Pizza: "Pali-v-ar foamea!"

Adresa: Bd. Tudor Vladimirescu nr.2

Oras: Iasi

Telefon: +40232 - 264.888

Program: luni-duminica intre orele 11:00 si 02:00

Localizare Magic Pizza

Localizarea restaurantului este strategica, vizand in principal segmentul de clienti caruia i se adreseaza: campusul studentesc, fiind destinat tinerilor care in lipsa timpului dedicat activitatilor culinare opteaza pentru plata unui serviciu rapid, dar si locuitorilor Iasului si celorlalte persoane aflate in trecere prin oras si doresc sa faca un mic popas pentru a se relaxa si lua o masa delicioasa.

Specificul acestui restaurant este unul italian astfel ca majoritatea preparatelor sunt specifice: pizza, paste, celebrele startere, salate, deserturi, etc. Pizzeria s-a remarcat prin calitatea si gustul produselor, precum si prin servirea selecta si prompta. Dotata cu o bucatarie ultramoderna, avand bucatari experimentati, unitatea ofera clientilor cele mai bune preparate, folosindu-se in mare parte ingrediente naturale dorindu-se ca gustul sa fie cat mai original.

in prezent, pizzeria are o capacitate maxima de 125 de locuri in interior, dispunand si de un salon pentru nefumatori cu o capacitate de 25 locuri, atmosfera fiind una calda si placuta. La cerere se pot face rezervari pentru diferite tipuri de intalniri. Restaurantul dispune si de o terasa destul de mare pentru aproximativ 120 de persoane, fiind deschisa in sezonul estival.

Localul atrage prin oferta variata de preparate culinare cu specific italian, meniul fiind foarte diversificat, atat in ceea ce priveste sortimentele mancarurilor, cat si al bauturilor racoritoare si alcoolice. Saloanele sunt decorate in stil italian, cu un mobilier din lemn, deosebit, pastrandu-si specificul in toate cele trei unitati de alimentatie ale firmei. Restaurantul este dotat de asemenea cu vestiare, situate la intrarea in unitate, in partea stanga, si grupuri sanitare care se afla in interiorul localului.

Obiectivul principal al pizzeriei este extinderea si acoperirea cat mai mare a segmentului de piata caruia i se adreseaza, dorind astfel sa ocupe o pozitie fruntasa in topul pizzeriilor iesene. Atentia pentru client determina imbunatatirea constanta a serviciilor, misiunea firmei fiind aceea de a satisface pana si cele mai exigente dorinte ale clientului. Societatea isi desfasoara activitatea bazandu-se pe un sistem de valori bine definit: loialitate fata de client, calitatea produselor si serviciilor, seriozitate si integritate, valori induse fiecarui angajat al firmei.

Pentru a avea o imagine clara asupra legaturilor functionale si a rolurilor fiecarui angajat in cadrul firmei am introdus organigrama de mai jos. Totodata., organigrama reprezinta si un important instrument de studiere a managementului organizatiei, cu ajutorul ei putand fi relevate si corectate erori sau deficiente ale firmei. Conceputa de obicei de departamentul de resurse umane, in cadrul Pizzeriei Diavolo, organigrama a fost conceputa de managerul firmei si a fost furnizata fiecarui angajat in parte. Fiind o firma de dimensiune medie, se poate observa ca toate compartimentele ei sunt subordonate directorului:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Magic Pizza.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
6 467 cuvinte
Nr caractere:
34 938 caractere
Marime:
519.20KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
firma, produse, calitate, clienti
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!