Lansare ofertă asigurare de viață pentru Aviva Asigurări România

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

I Prezentare generala
II Analiza SWOT
III Mixul de marketing
IV Politica de produs
V Politica de pret
VI Politica de plasament
VII Politica de promovare
VIII Organizarea interna a lansarii produsului
IX Analiza Smart

Extras din proiect:

I Prezentare generala

Aviva este o companie financiara din Marea Britanie, care este unul dintre liderii la nivel mondial in domeniile asigurarilor si pensiilor. Compania activeaza in sectorul economiilor pe termen lung, administrare de fonduri si asigurari generale. Aviva este prezenta pe piata din Romania prin intermediul a 2 companii: Aviva Asigurari de Viata,

Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat. Asigurarile de viata iti ofera tie si familiei bani cand ai mai multa nevoie de ei. Aceste produse acopera cheltuielile financiare in cazul problemelor de sanatate si al decesului. Ai grija ca tu si familia ta sa aveti bani in cazul unui eveniment nefericit! Poti sa acoperi necesitatile financiare cauzate de incapacitatea de munca si pierderea venitului, de spitalizare, interventii chirurgicale, boli critice si deces. Asigurarile de viata reprezinta baza sigurantei financiare: ele constituie singura sursa financiara in momentele neprevazute, mentionate mai sus, care genereaza cheltuieli greu de sustinut din veniturile curente ale familiei. Sunt esentiale pentru persoanele care doresc sa isi protejeze financiar sanatatea, familia si persoanele aflate in grija. Beneficiile din asigurari de viata sunt neimpozabile.

Piata de desfacere a firmei este Romania. Piata asigurarilor de viata va intra in perioada de recuperare, dupa scaderea inregistrata in 2010, cu efecte vizibile incepand din 2011. Chiar daca economia Romaniei isi va reveni, pentru piata noastra va mai dura pana ce oamenii isi vor relua comportamentul de dinainte de criza, atat la nivelul consumului, cat si la cel al economisirii. Decalajul dintre revenirea economiei si cea a industriei de asigurari de viata va fi de cinci-sase luni, iar factorul care va determina relansarea va fi cresterea increderii consumatorilor ca viitorul lor este mai sigur. Este evident faptul ca industria asigurarilor a trecut deja printr-o serie de transformari menite a o pregati pentru Comunitatea Europeana, asa cum este clar ca schimbarile majore de abia acum incep sa se produca. De aceea, este de presupus ca si competitia in crestere la nivelul industriei va conduce la imbunatatirea serviciilor de brokeraj. Pe piata asigurarilor activeaza peste 40 de companii de profil si aproape 500 de brokeri.

Piata totala a unui produs se poate segmenta si in functie de beneficiile (avantajele) pe care consumatorii le doresc de la produsul respectiv. O astfel de segmentare este exact in spiritul marketingului deoarece beneficiile pe care le cauta consumatorii sunt, de fapt, chiar nevoile lor. Noul produs propus de Aviva Asigurari de Viata Romania se adreseaza persoanelor cu orice tip de venituri, mici, medii si inalte, persoanelor cu familii, dar si independente, care dispun de autovehicule. Publicul tinta primar il reprezinta persoanele intre 24 si 60 de ani. Publicul secundar se refera la persoanele cu varsta intre 18 si 23 de ani. Segmentarea s-a realizat pe baza urmatoarelor criterii:

1. Geografice: Aviva Asigurari de Viata Romania este prezenta pe plan national, in regiunile urbane

2. Comportamentale: atat oferta imbunatatita a serviciului cat si traditia brand-ului Aviva va produce fidelizarea clientului

3. Sociale: ne adresam atat persoanelor cu o situatie financiara de nivel mic, cat si mediu si superior.

In ultimele decenii, una din problemele esentiale ale firmelor producatoare o constituie cunoasterea manierei in care vor raspunde consumatorii la diversi stimuli pe care ii vor folosi in vederea atingerii telului lor final, profitul cat mai mare.

Studierea comportamentului consumatorului a devenit o preocupare a specialistilor in marketing, intrucat ei pot afla cum isi aleg cumparatorii bunurile si serviciile necesare satisfacerii multiplelor nevoi, care sunt stimulii, factorii care le influenteaza alegerea. Cresterea complexitatii vietii economice, a condus la necesitatea cunoasterii mecanismului comportamentului economic uman. In momentul achizitionarii asigurarilor de viata si masina, comportamentul de consum al potentialilor cumparatori depinde de anumiti factori precum: personali (varsta, situatia materiala, stilul de viata); sociali (familia, grupul de referinta); psihologici (motivatia, perceptia, atitudinea, conceptia). Profilul unui client AVIVA este cel al unei persoane cu un venit mediu, adept al unui stil de viata calculat. El este atent la noile servicii si oferte. Acesta este dispus sa plateasca un pret mediu pentru a beneficia de doua produse. Clientul AVIVA este un om ocupat, care doreste sa-si protejeze viata, familia si masina stand acasa si beneficiind de serviciile noastre.

Bibliografie:

1. Draghici, Mihaela D., Marketing, Editura Omnia Uni S.A.S.T., Brasov, 2006

2. 30.12.2010, www.aviva.ro

3. Candea, M.Rodica, Candea,Dan, "Comunicare manageriala aplicata",Bucuresti,editura Expert, 1998

4. Nicolescu, O., Verboncu, I., Management, Editura Economica, Bucuresti, 1999

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Lansare oferta asigurare de viata pentru Aviva Asigurari Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 518 cuvinte
Nr caractere:
19 218 caractere
Marime:
380.17KB (arhivat)
Publicat de:
Stancu Olteanu
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
analiza SWOT, politica de pret, Mixul de marketing, Politica de produs, Analiza Smart, Politica de plasament, Politica de promovare
Predat:
Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau din Bacau
Specializare:
Inginerie economica in domeniul mecanic
Materie:
Marketing
An de studiu:
II
Sus!