Firma Dinasty

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Rezumat executiv 2
2. Identificarea clientilor externi 5
3. Planificarea operatiunii (fisa tranzactiilor) 8
4. Contractarea 18
5. Derularea tranzactiei 28
5.1. Livrarea marfii - firma de transport 29
5.2.Logistica 36
6. Performantele firmei 40
7. Bibliografie 43

Extras din proiect:

In urma analizei pietelor de interes, firma SC Dinasty Prod SRL a hotarat internationalizarea prin patrunderea pe piata Italiei. In urma cercetarilor efectuate pe piata din Italia am selectionat urmatorii clienti : Gruppo Clark, Fusaro, Aldo Caviglia si Brooks Ltd. Sediul acestor companii se afla in Roma, unele dintre ele avand o traditie de peste 30 de ani in producerea si comercializarea articolelor de imbracaminte.

Dupa procesul de selectie am contactat prin corespondenta reprezentantii acestor firme, punandu-le la dispozitie calogul de produse si lista de preturi a firmei. In urma negocierilor am ajuns la un acord comun, stabilind preturile pentru fiecare produs in parte. Pretul pentru oferta a fost determinat pe baza costului de export la care am adaugat o marja de profit de 15 % , plus inca o marja necesara in timpul negocierilor cu fiecare client.

In urma contractarii firma Dinasty va exporta in total 480 costume barbatesti, 480 de camasi si 600 de cravate. Cantitatea va fi defalcata in proportii egale pentru fiecare dintre cei patru clienti: Gruppo Clark, Aldo Caviglia, Fusaro si Brooks Ltd. Pentru fiecare client se vor livra 120 de costume barbatesti (cate 3 costume pentru fiecare din cele 5 modele, grupate in 8 marimi 44 - 58 ), 120 de camasi (cate 5 camasi pentru fiecare din cele 3 modele, grupate in 8 marimi 44 - 58) si 150 de cravate (cate 5 cravate pentru fiecare din cele 30 de modele). Valoarea totala a exportului este de 464.720 RON (132.780 EUR), iar pentru fiecare client valoarea este de 116 180 RON (33 195 EUR).

Vom intocmi cate doua contracte in original, unul va ramane la partea contractata si un exemplar in cadrul firmei noastre.

Articolele de imbracaminte Dinasty sunt certificate prin ISO 9001/2000 fiind confectionate din lana simpla sau in combinatie cu pes, bumbac, matase, sau doar din matase 100% naturala. Calitatea exceptionala a produselor noastre este dovedita si de cota de piata de 15 % pe care o detinem in materie de articole de imbracaminte si accesorii pentru barbati pe piata din Romania.

Livrarea marfii se va realiza in 10 zile lucratoare de la data primirii comenzii din partea clientilor internationali. In calitate de exportator, compania noastra a ales conditia de livrare CIP (Carriage Insurance Paid), prin care suportam atat transportul cat si asigurarea marfii dar nu ne asumam riscul pierderii sau al avarierii marfurilor si nu acceptam cheltuieli suplimentare datorate evenimentelor survenite dupa incarcare si expediere. Ca modalitate de plata am optat pentru emiterea unui bilet la ordin (promissory note) cu scadenta la 30 de zile prin care clientul importator se obliga sa ne plateasca suma inscrisa in factura la data scadenta.

Termenul de garantie inscris pe ambalaj este de 20 de zile de la data achizitionarii de catre consumatorul final. Garantia produselor va fi suportata de intermediar, clauza fiind specificata in contract. Daca la controlul efectuat in urma livrarii marfurilor se vor constata anumite neconcordante in ceea ce priveste calitatea, cantitatea cat si ambalarea produselor, firma noastra se obliga sa suporte toate costurile aferente. In cazul in care unul dintre clientii externi nu respecta termenul si conditiile de plata, Dinasty se indreptateste sa impuna o penalizare de 0,5% pe zi.

Pentru transportul bunurilor pana in Italia compania noastra va apela la firma de transport international ROMEXPED GROUP, cu care va incheia un contract pe o durata de 12 luni, ce va putea fi prelungit cu acordul partilor. Pentru acest prim transport din Piatra Neamt - Romania pana in Roma - Italia pretul va fi de 2000 euro, acest pret incluzand costul transportului propriu-zis, costul ambalarii si costul asigurarii, iar bunurile vor ajunge la destinatie in termen de 36 de ore, plecarea fiind pe data de 20 ianuarie 2008, ora 8.00. Marfa transportata va fi formata din 480 costume, care vor fi transportate pe 480 de umerase, 480 de camasi ambalate in cutii de cate 3 si 600 de cravate ambalate in cutii de cate 10, camasile si cravatele fiind depozitate pe 3 paleti.

Transportul se va efectua pe cale rutiera, pe ruta Romania (vama Cenad) - Ungaria - Austria - Italia. Marfa va fi insotita de o scrisoare de transport tip C.M.R., acesta fiind un document reglementat de Conventia privitoare la transporturile internationale de marfuri pe cale rutiera, la care participa si Romania. Potrivit informatiilor furnizate de ARTRI, scrisoarea CMR este tiparita in 4 exemplare:

- rosu (exemplarul pentru expeditorul marfii);

- albastru (exemplarul pentru destinatar care insoteste marfa pe toata perioada transportului);

- verde (exemplarul pentru transportator);

- negru (exemplarul rezervat demersurilor administrative).

Pentru asigurarea marfii vom colabora cu firma de asigurari Omniasig. Asigurarea facultativa a bunurilor pe timpul transportului (CARGO) OMNIASIG se obliga ca, in urma producerii sau aparitiei oricarui eveniment asigurat, in baza Cererii de asigurare semnate de Asigurat, precum si a celorlalte date privind riscurile asigurate transmise in scris de acesta, sub rezerva respectarii intocmai a conditiilor, excluderilor si clauzelor convenite de comun acord, si in baza platii in contul OMNIASIG a primei de asigurare in conformitate cu prevederile contractuale, sa plateasca Asiguratului despagubirea cuvenita in conditiile si in cuantumul prevazut in prezenta Polita.

Polita de asigurare Cargo va cuprinde conditia de asigurare ,,A" / Terestru - Toate Riscurile . Riscuri acoperite prin aceasta sunt toate riscurile de pierdere si / sau avariere a bunului asigurat, exceptand trei grupe de riscuri.

Pentru vamuirea marfurilor vom folosi declaratia vamala, documentul ce prezinta elementele necesare vamuirii marfii la export. Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana in 2007, firma noastra va utiliza ca declaratie vamala documentul administrativ unic (DAU), folosit de toate tarile Uniunii Europene.

Bibliografie:

1. Chiriacescu, Muresan, Barghiel, Hollinger, Corespondenta de afaceri in limbile romana si engleza; Editura Teora, 2006;

2. Popa, Ioan, Tranzactii de comert exterior, Editura Economica, Bucuresti, 2002;

3. Popa, Ioan, Tranzactii comerciale internationale, Editura Economica, Bucuresti, 1997;

4. Sandulescu, I, Reguli si practici in comertul international, Editura All Beck, 1998;

5.Voinea, Gheorghe, Relatii valutar financiare internationale, Editura Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza", Iasi, 2007;

6. Pagini Web: - http://www.iccwbo.org

-http://www.biztree.com

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Firma Dinasty.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
43 pagini
Imagini extrase:
43 imagini
Nr cuvinte:
1 382 cuvinte
Nr caractere:
7 245 caractere
Marime:
6.65MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
firma, produse
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!