European Drink

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Firma ,,European Drinks" foloseste adesea un numar de strategii pentru a-si transforma consumatorii in clienti prin intermediul dezvoltarii relatiei dintre firma ca si producator si consumator ca si client. Posibilitatea transformarii relatiei poate avea loc doar atunci cand atat firma in calitate de producator cat si consumatorul in calitate de cumparator sunt constiente de implicarea lor si de dorinta reciproca de a intra in schimb de tranzactii. Astfel firma producatoare trebuie sa fie capabila sa ofere potentialilor clienti motive clare pentru care ei ar trebui sa renunte la unele produse achizitionate de ei pana in acest moment si sa devina clienti loiali produselor firmei ,,European Drinks".

O strategie de cooptare a clientilor ai altor firme determinandu-i sa schimbe furnizorul este aceea de practicare de catre firma a unor preturi initiale scazute care reprezinta un stimulent suficient pentru clientii neloiali ai altor firme. Alte mijloace de captare a atentiei care nu au legatura cu pretul includ publicitatea si corespondenta directa, tintind segmente de piata cu care se incearca cearea unor relatii.

Calitatea perceputa de firma in privinta produselor oferite spre vanzare este absolut necesara pentru dezvoltarea unei relatii de calitate si posibilitatea transformarii consumatorilor in clienti.

In ultimul timp, firma a adunat informatii despre clienti, informatii care-i vor fi utile in evaluarea nevoilor viitoare ale acestora. Ele pot fi folosite pentru a ceea baze de date prin care clientii sunt tinuti la curent cu privire la noile produse dezvoltate care pot prezenta un interes special pentru ei.

Adesea, pentru mentinerea relatiei, firma ofera ca o recompensa stimulente financiare. Acestea pot porni de la un tichet de reducere valabil la urmatoarea cumparare pana la o schema de tip ,,club" care permite membrilor un anumit nivel de reduceri.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • European Drink.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
40 pagini
Imagini extrase:
40 imagini
Nr cuvinte:
9 665 cuvinte
Nr caractere:
50 894 caractere
Marime:
34.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
marketing, bautura
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!