Cultura organizațională în cadrul firmei Delaco

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

C. Handy- " Cultura organizationala nu poate fi precis definita pt ca aceasta cultura este ceva perceput, simtit de angajati"

Organizatia nu are o cultura. EA ESTE CULTURA

Cap. 1. Date despre firma

1.1. Scurt istoric

Delaco este unul dintre principalii furnizori de produse lactate pentru marile retele de magazine si ai comertului traditional. Compania Delaco este situata in Codlea, la cativa km de Brasov, in centrul tarii, la 170 km nord fata de Bucuresti.

Delaco este o afacere de familie care a pornit in anul 1996 cu 3 angajati, cu productia de produse lactate proaspete. Incepand cu anul 2000 ne-am concentrat pe distributia de branzeturi si am creat un sistem care ne-a permis sa crestem fara limitarile productiei. Am dezvoltat o facilitate de portionare/ambalare/ etichetare. Firma este certificata ISO 22000 de catre o firma elvetiana. In prezent lucram cu o echipa de 370 de oameni.

Portofoliul nostru cuprinde in primul rand branzeturi si specialitati vandute sub brandul DELACO, respectiv DEL.

In 2007 Delaco a devenit distribuitorul exclusiv in Romania al produselor Zott, unul dintre cei mai mari producatori din Germania, cu o traditie de peste 85 ani. Acest parteneriat ne-a ajutat sa imbogatim substantial gama de lactate distribuite: branzeturile traditionale romanesti din portofoliul nostru au fost completate cu iaurturi, deserturi pe baza de lapte, delicioase specialitati de branza, lapte pentru cafea, unt si multe altele.

La 1 noiembrie 2007 Delaco a preluat, in exclusivitate, distributia branzeturilor speciale Bergader. Societatea Bergader Privatkaserei GmbH este unul dintre cei mai mari producatori privati de branzeturi din Germania, infiintata in 1902 si specializata in produtia de branzeturi cu mucegai nobil.

Tot in noiembrie, Delaco a semnat parteneriatul cu Mona Naturprodukte Gmbh, producator austriac de produse din soia. Delaco devine astfel unic distribuitor al brandului Joya pe piata romaneasca.

1.2. Clienti

Cei peste 3000 de clienti s-au obisnuit deja cu flexibiliatea si promptitudinea noastra. Raspundem prompt celor mai dificile provocari. La solicitarea partenerilor nostri si in intampinarea dorintelor consumatorilor, pregatim produsele pentru vanzare in cele mai diverse ambalari: vrac, ambalari mici, dar si in pachete economice sau tip multipack, cu acordarea de gratuitati.

Echipa noastra de vanzari lucreaza de zor pentru ca produsele distribuite sa ajunga la toate magazinele din retailul modern, in cat mai multe magazine din comertul traditional, la restaurante, pizzerii, fast food-uri, unitati hoteliere si chiar si la companii aeriene.

1.3. Furnizori

Furnizorii nostri sunt alesi cu multa grija si responsabilitate, pentru ca nu vrem sa facem nici un fel de compromis in privinta calitatii produselor.

Produsele pe care le distribuim provin de la producatori de renume din Europa, din tari precum Germania, Austria, Franta, Olanda - tari cu tradite in producerea branzeturilor si a produselor lactate proaspete.

Printre furnizorii nostri se numara si producatori autohtoni care indeplinesc noile standarde de calitate si siguranta alimentelor, impuse de Uniunea Europeana.

Cap. 2. Cultura organizationala a intreprinderii

2.1. Misiunea firmei

Misiunea firmei Delaco Romania evidentiaza ratiunea de a fi a organizatiei in raport cu partenerii si clientii sai. Ea arata prin ce se deosebeste Delaco de celelalte firme punandu-i in evidenta identitatea proprie, caracterul si drumul pe care il va parcurge in dezvoltarea ei. Darul vietii este cel mai pretios. De aceea la Delaco am decis sa o hranim. A o hrani inseamna a o sustine, a o proteja si a o face sa infloreasca. Datorita experientei, cercetarii si inovatiei constante, toate produsele Delaco intrunesc cerintele nutritionale cele mai simple si naturale, astfel garantam mereu o calitate superioara. Facem acest lucru pentru binele consumatorilor nostri, pentru ca ei sa obtina tot ce e mai bun de la viata, in fiecare zi.

Valorile reprezinta maniere de interpretare a ceea ce este bine, adevarat sau de dorit pentru organizatie. Sistemul de valori al grupului Delaco este dat de comunicare

Bibliografie:

. Cornescu, I. Mihailescu, S. Sranciu: "Managementul organizatiei" Editura All Beck, Bucuresti, 2003.

- Charles B. Dygert, Richard A. Jacobson "Managementul culturii organizationale. Pasi spre success" Editura Polirom, Iasi, 2006.

- Hofstede, Geert. Managementul structurilor multiculturale. Editura Economica, Bucuresti, 1996.

- B. Bacanu, "Managementul organizatiei publice", Editura Infomarket , Bucuresti, 2003

- www.delaco.ro

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cultura organizationala in cadrul firmei Delaco.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 902 cuvinte
Nr caractere:
11 397 caractere
Marime:
155.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
firma, dezvoltare, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Tecau Alina
Sus!