Comportamentul consumatorului cu venituri excepționale

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Comportamentul consumatorului de lux si de lux online 3
Strategiile brandurilor de lux 5
Tendinte pe piata de lux 7
Bibliografie 10

Extras din proiect:

Potrivit reprezentantilor companiei de cercetare Nielsen, comportamentul consumatorilor de bunuri de lux este foarte diferit in functie de regiune

"Pe pietele in crestere ca America Latina si Asia Pacific, brand-ul de lux este o modalitate de a-ti arata statutul social, in timp ce pe pietele stabile cumparatorii sunt deja maturi, iar luxul este un mod de viata", a declarat David Boyd, vicepresedinte al companiei Nielsen Global Research.

Si parerile fata de bunurile contrafacute sunt impartite : .

"Mai mult de jumatate din oamenii din America de Nord considera ca articolele falsificate sunt la fel de bune ca si cele reale, in schimb persoanele din Asia, unde sunt de obicei contrafacute produsele, au o parere generala proasta fata de bunurile falsificate", a mai spus Boyd.

"Oamenii in Asia pot distinge produsele falsificate ca nimeni altcineva, in schimb in Statele Unite consumatorii sunt foarte putin preocupati de acest aspect", a adaugat Boyd.

Altruismul si responsabilitatea sociala - pretuite de iubitorii de lux

Daca privim in urma, la scandalurile iscate de capriciile celor instariti, ne putem bucura numai la aflarea acestei tendinte. Ea spune ca oamenii instariti din ziua de azi vor sa creada ca obiceiurile lor de consum conduc la salvarea planetei sau macar denota un comportament altruist. Conform unui studiu al HSBC care a aplicat cercetarea empirica pe piramida lui Maslow, se pare ca in ierarhia nevoilor emotionale cel mai inalt nivel il ocupa perceperea de sine a individului ca fiind legat de o cauza inalta. .

Consumatorii de obiecte de lux nu mai pun pret pe obiectele de lux, ci pe experiente unice

Indivizii, in special cei care calatoresc, vor experiente noi si interesante, vor sa se distreze si sa se relaxeze, si mai presus de orice, vor traire. Ei sunt cei care vor cheltui multi bani pentru a fi primii care ajung in locuri inca neatinse, sau doar exotice. Cei din departamentele de marketing trebue de acum sa isi imagineze cum pot transforma un simplu produs intr-o experienta de viata.

Tocmai pentru ca nu poate fi cumparat, timpul se afla la mare pret, de aici avand de castigat serviciile care economisesc timp. Si spatiul, sau nevoia de spatiu, vazute ca apanaj al oamenilor instariti, vor fi exploatate de multe afaceri care furnizeaza servicii de lux. Fie ca este vorba de calatorii la clase business, sau vile spatioase, spatiul ca ramane un semn al bunastarii, apreciat de consumatorii de lux.

Comertul prin internet are un impact din ce in ce mai mare asupra obiceiurilor consumatorilor de bunuri de lux. Comportamentul acestora a fost analizat de The Luxury Consumer Tracking Study, un sondaj ce a scos in evidenta faptul ca 46% din consumatori folosesc interenetul ca platforma de cumparaturi sau ca mijloc de informare inainte de efectuarea unei achizitii importante.

Profilul consumatorului de lux online se incadreaza in cel al utilizatorului tipic de internet. Este vorba de internautul tanar, sub 40 de ani, care foloseste si retele sociale tip Facebook sau MySpace. Din punct de vedere al intereselor, acestia sunt pasionati de moda sau colectionari de bijuterii, ceasuri sau bauturi fine, fie entuziasti ai unui anumit brand, dar toti au o caracteristica comuna: nu sunt conditionati de bani si cauta experienta unica oferita in cadrul unui magazin de lux.

Un prim avantaj al accesarii site-urilor cu profil de lux este posibilitatea de a compara produsele si brandurile disponibile. Avand in vedere ca firmele de lux vand produse in special in magazine exclusive, numai internetul ar putea rezolva rapid problema alegerii intre doua bunuri din aceeasi categorie. Mai departe, accesibilitatea si rapiditatea sunt alte doua elemente care atrag consumatorul clasic pe internet. Doar asa acesta poate avea acces la produsele cautate de oriunde in lume. .

Pe de alta parte, un studiu al Forrester Research a aratat ca brandurile de lux nu sunt inca atat de interesate de mediul online si ca acestea sunt de parere ca exista o discrepanta majora intre targetul lor si utilizatorul tipic de internet. Astfel, doar 30% din cele 178 de companii intervievate au o divizie specializata in comertul electronic si majoritatea gasesc rezultatele nesatifcatoare. De

Bibliografie:

www.gandul.info

www.wall-street.ro

www.ziare.com

www.bizcity.ro

www.comunicatedepresa.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Comportamentul consumatorului cu venituri exceptionale.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 698 cuvinte
Nr caractere:
13 143 caractere
Marime:
26.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
consumatori, produse, servicii
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor , Universitatea Transilvania din Brasov
Materie:
Marketing
Profesorului:
Tecau Alina
Sus!