Compania Mary Kay Cosmetics

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Compania Mary Kay Cosmetics este una dintre cele mai mari companii, care ofera produse pentru ingrijirea pielii si cosmetica decorativa, fondata in orasul Dallas, statul Texas, SUA in anul 1963.

Mary Kay Cosmetics si-a pornit drumul de la visul unei femei, Mary Kay Ash, care si-a dorit sa creeze o companie pentru doamne, unde acestea sa-si poata dezvolta cariera si sa atinga succese imense, insa in acelasi timp sa reuseasca sa aloce timpul necesar familiilor. Inca de la inceput compania si-a propus sa combine cu succes dezvoltarea profesionala si cea personala, in viata unei femei, lucru neglijat de multe alte companii chiar si astazi.

Ajunsa la pensionare, dupa o lunga si frumoasa cariera in sfera vanzarilor directe si cu o experienta vasta in domeniu, Mary Kay Ash a decis infiintarea propriului sau bussines. Cu un capital de 5000 dolari, la 13 septembrie 1963 a deschis, pentru prima data, usile unui mic oficiu al companiei Mary Kay Cosmetics.

Pe parcursul celor 25 de ani de activitate, intr-o functie de conducere, fondatoarea a reusit sa acumuleze o serie de informatii care ii permiteau sa ofere o imagine de ansamblu despre modalitatea de a conduce. Simtind pe propria piele nedreptatile unui loc de munca si inegalitatea cu care erau tratate femeile si barbatii in acea perioada, a observat si identificat greselile savarsite de vechea companie, imaginandu-si o companie de vis care nu prezenta nici pe departe imaginea companiei cu care colabora. Pornind de la aceste greseli si esecurile vechii companii, in special cele cu privire la relatia lor cu angajatii, Mary Kay Ash a decis crearea unei noi firme in care accentul principal este pus pe dezvoltarea femeilor si care isi desfasoara activitatea conform principiului ,,Comporta-te cu oamenii asa cum ai dori sa se comporte cu tine", promovand valori precum credinta, familia si cariera. Astfel, a creat o noua cultura corporativa bazata pe instruire, atragerea in campul muncii si incredere in fortele femeilor.

Scopul Mary Kay consta in crearea noilor posibilitati pentru femei in tendinta lor de a obtine succes pe plan personal si financiar. Gratie unei munci asidue si entuziasmului mica companie Mary Kay s-a transformat in una din cele mai mari corporatii in domeniul vanzarilor directe, specializandu-se pe produsele de ingrijire a pielii.

Astazi, compania ofera clientilor sai o gama larga de produse ce alcatuiesc mai mult de 200 de denumiri in categorii precum: ingrijirea pielii, ingrijirea corpului, cosmetica decorativa, parfumuri, inclusiv si o linie pentru barbati. Produsele cosmetice ale companiei Mary Kay reprezinta reputatia ei, iata de ce compania acorda o atentie deosebita sigurantei produselor. Compania cerceteaza fiecare ingredient, inclusiv si extractele vegetale, deoarece numai in asa mod se pot oferi consumatorilor cele mai inofensive produse, care raspund cerintelor actuale.

Produsele sunt comercializate prin intermediul unor persone specializate numite consultanti de frumusete. Acestia propun produsele Mary Kay clientilor in timpul unei ore de frumusete. In cadrul fiecarei ore se selecteaza individual pentru fiecare client produse in dependenta de necesitatile si particularitatile pielii. Principiul de lucru al consultantilor de frumusete ai companiei Mary Kay este: ,,Incercati inainte de a cumpara" - care ramane si astazi neschimbat, precum raman neschimbate si postulatele despre bunatate si daruirea de sine, atitudinea fata de cariera si oamenii din jur, in baza carora a fost fondata Compania si de care consultantii de frumusete se conduc de-a lungul multor ani.

Datorita succesului inregistrat in SUA, compania s-a extins rapid si pe plan international . Prima reprezentanta internationala Mary Kay a fost deschisa in anul 1972 in Australia. In prezent, compania de produse cosmetice activeaza cu succes in mai mult de 35 de tari din lume, precum Germania, Spania, Rusia, Polonia, Argentina, Marea Britanie, Suedia, Cehia, China, etc inregistand un total de peste 2 500 000 consultanti de frumusete in aceste tari.

Punctul forte al companiei si poate cel care i-a asigurat rezultatele impunatoare de-a lungul timpului este faptul ca chiar de la infiintarea companiei si pana astazi se pune accent pe oamenii care promoveaza produsele si motivarea acestora, in special a femeilor. In fiecare zi compania investeste tot mai mult in femeile care au decis sa colaboreze si sa devina consultanti de frumusete, oferindu-le posibilitatea de a studia si de a se dezvolta, de a-si realiza capacitatile, de a-si construi un business sigur si de succes, care le permite sa mentina echilibrul si armonia valorilor familiale si a cresterii pe scara carierei. Prin aceasta Mary Kay Cosmetics isi selecteaza o echipa puternica, motivata si experimentata pentru promovarea si comercializarea cat mai eficienta a produselor sale.

2. Strategia de Marketing a Companiei Mary Kay Cosmetics

Dezvoltarea societatii a scos in evidenta necesitatea schimbarii si reformarii modului de actiune a organizatiilor. Fiecare companie pentru a se putea mentine pe piata este nevoita sa-si adapteze structurile si sa descopere noi metode de a satisface consumatorul si de a inlatura concurenta. Din aceste motive si inclusiv, pentru a atrage atentia grupului tinta si a inregistra profit, este indispensabil sa se opereze cu concepte precum planificare, management, strategie si sa-si orieteze actiunile spre marketing, considerat a fi termenul-cheie ce determina succesul in domeniul privat.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Compania Mary Kay Cosmetics.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
3 234 cuvinte
Nr caractere:
17 052 caractere
Marime:
31.16KB (arhivat)
Publicat de:
Florian-Iosif Manole
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
companie, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!