Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1. FACTORI DE INFLUENTA IN PLANIFICAREA ACTIVITATII FIRMEI

Functionand intr-un mediu dinamic, firmele trebuie sa faca fata schimbarilor care intervin la nivelul componentelor de mediu. In acest context, toti cei care au la vanzare un serviciu, un produs, o idee, cauta cai prin care sa ajunga la clienti, utilizand si tactici si mecanisme speciale. De cele mai multe ori, acestia recurg la studiile de motivatie, avand in vedere ca succesul afacerii depinde de modul in care obiectivele firmei satisfac, dorintele, asteptarile precum si nevoile pietei si ale consumatorilor.

Cercetarile efectuate si experienta oamenilor de afaceri specializati, conduc la concluzia ca fara a folosi strategii si instrumente de marketing, fara a efectua o analiza serioasa si fundamentata, bazata pe o evaluare reala a sanselor unui produs pe o anumita piata, activitatea firmei nu poate avea o durabilitate pe termen lung si o eficacitate care sa-i permita dezvoltarea.

Intreprinderea moderna actioneaza intr-un mediu dinamic, necesita asadar o permanenta adaptare. Perspectiva impusa de conditiile interne (organizatorice, tehnice) precum si externe (economice, sociale, culturale) in care ea isi desfasoara activitatea, solicita o planificare a acestei activitati intr-o viziune mai larga.

Prin planificare, firmele anticipeaza aceste schimbarile, isi orienteaza activitatea, isi realizeaza obiectivele intr-o maniera mult mai eficienta, astfel oferind o valoare mai mare consumatorilor.

De aceea rolul marketingului in luarea deciziilor strategice ramane foarte important. Prin functiile sale el participa la realizarea diagnosticului general si strategic al firmei, permitand definirea directiilor generale, misiunii, domeniilor de activitate, mijloacelor si competentelor sale.

Studiile efectuate au confirmat importanta marketingului pentru succesul afacerii. El nu reprezinta numai clientii, sau numai cunoasterea produselor, promovarea sau alegerea canalelor de distributie, ci mixul celor 4P (produs, plasare piata, promovare, pret), componente analizate in interdependenta lor, in vederea satisfacerii nevoilor clientului consumator.

Cand caracteristicile produsului si pretul diferitilor ofertanti sunt mai mult sau mai putin similare, cumparatorul alege marfa in functie de modul in care i se ofera. De aceea cercetatorul de marketing trebuie sa afle care sunt dorintele cumparatorilor precum si ce ofera concurenta, aceste informatii ajutand la calcularea costului marketingului, formarea planului de marketing, alegerea canalelor de distributie.

In conditiile in care relatiile dintre producatori si consumatori au suferit mutatii care au condus la modificarea conceptului ,,sa vinzi cea ce produci", noul concept in abordarea de marketing este ,,sa produci ceea ce se cere". Acest complex nu poate initia nici o activitate de proiectare, productie, vanzare, promovare, decat in urma unor studii de marketing, care sa-i ofere solutii si sa permita luarea unor decizii prompte si eficiente. Asa cum remarca Peter Drucker, prima sarcina a unei firme este ,,sa creeze clienti"

In relatia dintre producatori, distribuitori si consumatori interesul comun imediat este acela de a realiza tranzactii cat mai eficiente.

Bibliografie:

Wikipedia - Cererea

Stiucum.com/marketing-Cererea, trei concepte fundamentale ale marketingului

Ecr-uvt. ro- Cererea, factor de influenta in planificarea activitatii firmei

scritube.com-Concepte specific marketului

Biblioteca. Regielive. ro-Cererea

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cererea.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
4 557 cuvinte
Nr caractere:
24 686 caractere
Marime:
31.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
cererea, concepte
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!