Cercatarile de Marketing

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Cercetarea de marketing este o sintagma ce inglobeaza mai multe categorii instrumental-investigative la care antreprenorul poate sa faca apel, in functie de necesitatile pe care le resimte firma la un moment dat. Prin cercetare stiintifica se intelege un ansamblu de actiuni prin intermediul carora putem masura, colecta, specifica, analiza si interpreta informatia de marketing, pe baza unor concepte, metode de investigare si tehnici specifice. Toate deciziile comerciale au la baza cunoasterea a ceea ce se intampla pe piata, la un moment dat si a tendintelor ei viitoare. Pentru a administra cu succes functiile marketingului, intreprinderea are nevoie de informatii privind mediul de marketing, piata si comportamentul consumatorului.

Cuvinte cheie: marketing, cercetari de marketing,comportamentul consumatorului, proces decizional

Key words: marketing. Marketing research, customer behaviour

Clasificare JEL : M31

Cercetarea de marketing poate fi vazuta ca fiind una dintre cele mai importante surse intru dezvoltarea domeniului marketingului. Specialistii romani o definesc ca fiind: "activitatea formala prin intermediul careia,cu ajutorul unor concepte, metode si tehnici stiintifice de investigare, se realizeaza, in mod sistematic, specificarea, masurarea, culegerea, analiza si interpretarea obiectiva a informatiilor de marketing destinate conducerii unitatii economice, pentru cunoasterea mediului in care functioneaza, identificarea oportunitatilor, evaluarea alternativelor actiunilor de marketing si a efectelor acestora".(Catoiu et al, 2009, pp. 18-19)

In marketingul modern,accentul cade aspura consumatorului iar rolul cercetarii este intelegerea comportamentului acestuia.Plecand de la acest punct de vedere,se poate afirma ca orice activitate, atitudine, sau decizie a omului in sfera economica poate fi analizata prin intermediu cercetarilor de marketing Insa scopul principal al acestor cercetari nu este acela de a lua la cunostinta despre actiunile trecute ale individului sau colectivitatilor,ci de a face previziuni asupra celor viitoare.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cercatarile de Marketing.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 127 cuvinte
Nr caractere:
6 998 caractere
Marime:
18.45KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
cercetari, marketing
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!