Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere 3
Capitolul 1
ANALIZA PIETEI 5
1.1 Identificarea pietei - descriere,evolutie,perspective de dezvoltare,structura 5
1.2 Caracteristicile profilului consumatorului 7
1.3 Segmentare - criterii si modalitati 12
1.4 Piata tinta 13
Capitolul 2
CONFIGURAREA PRODUSULUI 14
2.1 Atribute - fizionomie,caracteristici fizice,utilizari principale,utilizari secundare14
2.2 Sistemul de sustinere - marca,ambalajul,serviciul, garantia 15
2.3 Linia de produse 16
2.4 Diferentierea si pozitionarea marcii 18
Capitolul 3
CONFIGURAREA PRETULUI 19
3.1 Factorii care influentiaza pretul 19
3.2 Strategia de pret 21
3.3 Nivelul pretului 22
Capitolul 4
CONFIGURAREA PROMOVARII 23
4.1 Reclama 23
4.2 Promovarea vanzarilor 27
4.3 Relatiile publice 31
Capitolul 5
CONFIGURAREA DISTRIBUTIEI 35
5.1 Extinderea teritoriala a distribitiei 35
5.2 Intensitatea retelei de distributie 36

Extras din proiect:

Proiectul nostru are ca scop principal traspunerea teoriei in practica (simularea comportamentului firmei si a relatiei cu consumatorului intr-o situtie concreta)

Firma DEMY este producatoare de brelocuri de chei Este specializata in asa ceva lansand o gama destul de larga de la banalele animalute de plus pana la produse unicat Cu toate acestea firma are ca piesa de rezistenta crearea unui produs care sa multumeasca preferintele mai multor clienti si totodata sa poata deveni unicat datorita functiilor suplimentare la un pret redus

Am analizat piata si feed-back-urile primite de la clienti si am incercat sa gasim solutiile optime pentru a ne bucura de cea mai buna reclama; dar nu poti construi o casa daca nu ai caramizi asa ca am incercat de asemeni sa avem puncte de desfacere nu doar in magazinele cu profil birotica.

Speram ca oricine citeste acest proiect sa vada un mod concis si clar de gandire,solutii aplicabile in functie de conjunctura si sa inteleaga ca orice ai face clientul trbuie sa perceapa un feed-back pozitiv(ca nevoiele lui reprezinta puncte de interes maxim si nicidecum ca ai incerca sa ii vinzi un produs de care nu ar avea nevoie).

Structura proiectului este destul de simpla deoarece fiecare capitol reprezinta pasii pe care i-am urmat pentru a ne atinge scopul.

Am demarat aceasta actiune prin analizarea cat mai exacta a pietii , a concurentilor. Chiar daca avem sediul in Iasi , nu am fi putut incepe fara sa stim care sunt punctele tari ale adversarilor Prin urmare in primul capitol am incercat segmentarea pietii in functie de preferintele clientilor ,asta reusind dupa o cercetare relativ minutioasa ; si am stabilit clar care sunt segmentele vizate de noi.

Dupa ce am stabilit ce vor clientii trebuie sa trecem la un alt nivel si anume la crearea produsului De fapt intreg capitolul doi este alocat descrierii produsului, a modului in care il prezentam si mai ales cu ce se diferentiaza de celelalte produse. Breloc multifunctional persoanalizat este un produ nou pe piata iar modul de prezentare si de sustinere a prdusului trebuiau sa fie impecabile.

Capitolul III este un pic mai delicat deoarece se refera la pret. Am avut in vedere pretul minim si maxim pe care l-am fi putut avea , am stabilit ,de asemeni, in urma cercetarii de piata suma cat mai exacta pe care clentii ar fi dispusi sa o plateasca.Trebuie sa recunoastem ca dincolo de un pret convenabils am avut in vizor si modul in care ar trebui sa il prezentam pentru a atrage privirea clientilor.

Dupa ce am stabilit toate aceste elemte vitale au mai ramas doua puncte, promovarea produsului si distributia acestuia ,care chiar daca privesc lucrurile de detaliu trebuie sa recunoastem ca intodeauna detaliile fac diferenta.

Capitolul IV este alocat promovarii produsului, care implica: reclama , promovarea vanzarilor si relatiile publice. Fiecare punct este important deoarece fara reclama produsul nu ar fi cunoscut,. , daca nu am stimula clienti sa il cumpere vanzarile cu siguranta ar fi mai mici ;cat despre relatiile publice sunt extrem de importante deoarece mentinerea notorietatea castigata prin reclama trebuie mentinuta Am incercat folosirea unui buget cat mai mic dar intr-un mod productiv.Rezultatele nu se vor lasa mult timp asteptate.

In capitolul V ne-am ocupat de ceea ce presupune distributia.Firma noastra fiind la inceput nu are decat un sediu propriu dar avem distribuitori destul de numerosi cu care colaboram foarte bine Prin urmare si acest punct l-am atins.

Speram sa va fi placut prezentarea afacerii noastre dar mai ales produsul si sa deveniti client fidel al firmei !

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Brelocuri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
39 pagini
Imagini extrase:
39 imagini
Nr cuvinte:
7 859 cuvinte
Nr caractere:
43 977 caractere
Marime:
517.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
distriutie, productie, promovare
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
Grigoras Elena
Sus!