Betty ice SRL distribuție înghețată

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Intermediarul nu este o simpla veriga a unui lant conceput de catre un producator, ci mai degraba un debuseu independent, reprezentand necesitatile unei mari categorii de consumatori, pe care acesta o desavarseste."

PHILLIP McVEY

"Relatiile antagonice functioneaza doar atunci cand nu mai trebuie sa intri vreodata in legatura cu personajele care iti sunt antipatice."

PETER DRUCKER

3.1.Continutul si rolul distributiei

Valorificarea oportunitatilor pietei si finalizarea efectiva a activitatii intreprinderilor producatoare de bunuri si servicii sunt conditionate de ajungerea marfurilor la consumatorii si utilizatorii finali, de satisfacerea nevoilor pentru care au fost concepute. Rezultatele intreprinderii se integreaza in mod specific unui anumit tip de oferta de piata - oferta de produse sau de servicii,oferta de bunuri/servicii noi sau oferta de produse/servicii traditionale etc. - dupa gradul de prelucrare si valorificare a resurselor intreprinderii si dupa caracteristicile si modul de satisfacere a nevoilor de consum carei le sunt destinate aceste rezultate. In spatiul si timpul care separa incheierea productiei de intrarea bunurilor/serviciilor in consum, se desfasoara un ansamblu de operatiuni si procese economice a caror orientare eficienta constituie obiectul celei de-a treia componente a mixului de marketing- politica de distributie.

3.1.1. Continutul si rolul distributiei

In teoria si practica economica se utilizeaza mai multe notiuni, carora li se confera aceeasi acceptiune si anume: miscarea marfurilor, comercializarea marfurilor, dar distributia pare sa fie cea mai cuprinzatoare.

Distributia este notiunea pe care o intalnim si in literatura universala, ce defineste "totalitatea proceselor economice si tehnico-organizatorice privind dirijarea si transmiterea fluxului de bunuri si servicii de la producator la consumator, in conditii de eficienta maxima"

Ea acopera o mare diversitate de activitati si operatiuni si arata cum pot fi gestionate relatiile ce apar intre intreprinderi in dubla lor calitate de producator si consumator, pentru sporirea avantajelor puse la dispozitia consumatorilor.

Ca urmare, ea poate fi definita si ca "alegerea si gestionarea modului de optimizare a disponibilitatilor unui produs sau serviciu pentru un numar maxim de consumatori relevanti la un cost minim. Nu implica numai furnizarea bunurilor sau serviciilor ci si miscarea acestora in interiorul organizatiei".

In viziunea marketingului modern, distributia este un concept complex ce reflecta : procesul circuitului fizic al marfurilor, relatiile ce apar pe piata si ansamblul activitatilor ce marcheaza trecerea de la producator la consumator al produselor, incluzand in mod concret:

- traseul ce-l parcurge marfa pana la consumatorul final;

- canalul de distributie;

- operatiunile economice care marcheaza trecerea succesiva pana la intrarea in consum (vanzare, cumparare, concesiune, consignatie, etc.);

- distributia fizica sau logistica;

- aparatul tehnic ce realizeaza operatiunile (retea de unitati, dotare, personal).

Prin urmare, nu reducem distributia la miscarea fizica, deoarece aceasta este insotita, precedata si urmata de fluxurile ce

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Betty Ice Srl Distributie Inghetata.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
8 203 cuvinte
Nr caractere:
43 867 caractere
Marime:
34.73KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
produse, distributie, firma
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Profesorului:
andrei marin
Sus!