Avon - Program de Continuitate

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Firma: AVON COSMETICS Romania

Descriere: Avon este o firma americana de cosmetice, parfumuri si jucarii, care vinde produse in peste 135 de tari din toata lumea. A fost fondata in 1886 sub numele de California Perfume Company insa in 1939 numele s-a schimbat in Avon Products.

Avon Romania a fost infiintata in 1997, ca filiala nationala a Avon International, liderul pietei de cosmetice din lume. Este, de altfel, prima firma din Romania care practica o strategie de vanzare directa, prin folosirea de distribuitori locali. Pentru a impune produsele Avon in preferintele consumatorilor din Romania, campania lanseaza la fiecare aproximativ patru saptamani o noua campanie cu o noua brosura, tirajul depasind 400.000 de exemplare pe campanie. In fiecare brosura sunt introduse, in medie, 20 de oferte noi si reduceri de pret atractive. Instrumentele de marketing adoptate de companie sunt diferite, deoarece si publicul tinta difera, de la produs la produs.

Analiza firmei

Micromediu: include factorii care au o actiune imediata asupra intreprinderii, influentand in mod direct succesul activitatii desfasurate de aceasta.

1. Furnizorii: Avon Romania nu este producator de cosmetice, deci nu putem spune ca exista o relatie directa intre furnizori si intreprindere. Produsele cosmetice sunt importate din Polonia.

2. Clientii: Avon acorda o mare atentie relatiei dintre firma si clienti, incercand sa stabileasca legaturi durabile cu acestia, distribuitorii fiind cei care intra in legatura directa cu clientii. In Romania, clientii Avon sunt in proportie de 93% femei cu varste cuprinse intre 15 si 69 de ani si doar 7% barbati.

3. Concurenta: principalii concurenti pe piata locala sunt companiile Beiesdorf (cu brandul Nivea), L'oreal, Oriflame si, mai nou, firma romaneasca de cosmetice - Farmec.

Macromediu: factorii de macromediu care influenteaza intreprinderea Avon sunt:

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Avon - Program de Continuitate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
947 cuvinte
Nr caractere:
4 879 caractere
Marime:
7.30KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
macromediu, avon, intreprindere
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!