Analiza preliminară de piață - instalații sanitare

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CUPRINS 2
1. Nota introductiva 3
2. Piata 4
2.1. Identificarea pietei (descriere, evolutie, structura) 4
2.2. Frecventa medie de cumparare 6
2.3.Capacitatea pietei 7
2.4.Potentialul pietei 7
2.5.Volumul pietei produsului 7
2.6.Gradul de saturatie al pietei 7
2.7.Cote de piata 7
3.Caracterizare (profil consumator) 8
4.Segmentarea pietei 8
5.Piata tinta 10
Anexa 1 11
Anexa 2 12
Anexa 3 13
Anexa 4 14
Bibliografie 15

Extras din proiect:

Nota introductiva

Dotarea baii, din punct de vedere estetic si functional, reprezinta un pas important in amenajarea locuintei. Pe langa elementele de mobilier si placarile ceramice, un rol esential il au obiectele sanitare. Pentru a va simti bine dupa o zi incarcata, va puteti relaxa fie apeland la un dus scotian intr-o cabina confortabila, fie la o sauna, fie la o baie combinata cu hidromasaj.

Cabina de dus este un element care imbina foarte bine nevoia de spatiu, dar si de timp scurt. Din punct de vedere tehnic, cabinele de dus moderne fac fata celor mai exigente pretentii.

ROMSTAL ofera o gama variata de produse sanitare, de la cazi cu hidromasaj pana la mobilier de baie si baterii.

Produsele se incadreaza in categoria de calitate superioara combinand elemente de design abstract si, respectiv, clasic imbinate in modele remarcabile, dezvoltate special pentru a oferi un maxim de confort.

2. Piata

In mecanismul de functionare a unei economii moderne piata ocupa un loc esential determinand intr-o proportie insemnata deciziile si comportamentele agentilor economici.

Piata apare ca un ansamblu de mijloace de comunicatii prin care vinzatorii si cumparatorii se informeaza reciproc despre ceea ce ei au, despre ceea ce acestia au nevoie, despre preturile pe care le cer si pe care le propun pentru ca tranzitiile dintre ei sa se incheie.

2.1. Identificarea pietei (descriere, evolutie, structura)

Cabinele de dus reprezinta un produs functional cu un mare potential. Acestea au trecut de-a lungul timpului printr-un larg proces de transformare, ajungandu-se a fi folosite in diverse locuri si sub diverse forme. Odata cu adaptarea unor tehnologii inovatoare (radio, iluminare interioara, hidromasaj) s-a observat o dezvoltare in utilizarea acestor produse.

In scopul generarii unui flux de vanzari consistent si crescator, firma SC Romstal SA trebuie sa aiba o buna cunoastere a pietei, a oamenilor care vor cumpara produsele oferite. Datorita pozitiei pe piata, firma poate alege momentele in care sa intre sau sa paraseasca anumite segmente ale pietei, astfel se are in vedere identificarea acesteia prin descriere, evolutie si structura.

DESCRIERE

Piata produsului este data de intreaga populatie de consumatori, fiind caracterizata printr-o anumita situare geografica si de o anumita structura demografica, sociala si culturala.

Cabinele de dus vor fi vandute en-detail, consumatorilor individuali. In urma cercetarii de piata, realizata pe baza metodei de observare s-a ajuns la concluzia ca produsul "cabina de dus" este preferat de catre cumparatori, care au anumite pretentii privind calitatea si designul produselor.

In ceea ce priveste piata din judetul Iasi (Mun. Iasi, Tg. Frumos, Pascani, Podu Iloaiei) potentialul este in crestere. Daca in urma cu zece ani majoritatea cererilor erau pentru produse de o calitate mai slaba, in prezent clientii sunt orientati spre calitate si bun gust. Clientii cauta o diversitate mare de produse, dupa model european, moda punandu-si amprenta in acest domeniu.

Scopul achizitionarii difera, astfel putem clasifica cumparatorii in:

- cumparatori care achizitioneaza produsele pentru locuintele noi renovate care necesita schimbarea instalatiilor sanitare;

Bibliografie:

1. C. MUNTEANU, E. MAXIM, C. SASU, S. PRUTIANU, A. ZAIT, A. MANOLICA, T. JIJIE, A. MONORANU: "MARKETING - principii, practici, orizonturi", Ed. Sedocm Libris 2006

2. Anuarul Statistic al Romaniei 2005

3. www.romstal.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Preliminara de Piata - Instalatii Sanitare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
2 227 cuvinte
Nr caractere:
11 929 caractere
Marime:
70.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
cumparatori, produse, servicii
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!