Analiza consumului de pâine în România, europa

Extras din proiect:

Scurt istoric :

Painea este alimentul de baza produs prin coacerea aluatului obtinut din (cereale macinate) faina amestecata cu apa si drojdie, adaugandu-se de la caz la caz diferite ingrediente in functie de categoria painii obtinute.

In Europa medievala, painea era nu numai aliment ci si o parte din vesela. Oamenii din acea vreme foloseau bucati de paine veche (cu dimensiuni aproximative de 15 cm pe 10 cm) drept farfurii. Dupa terminarea mesei, aceste bucati puteau fi mancate, date saracilor sau cainilor. Farfuriile din lemn au inceput sa inlocuiasca recipientele din paine in secolul XV.

Otto Frederick Rohwedder este considerat a fi tatal painii feliate. Rohwedder a inceput sa lucreze in 1912 la o masina care sa felieze paine, dar brutariile au ezitat sa o foloseasca deoarece erau ingrijorati ca painea feliata se va invechi. A avut succes de abia in 1928, cand a inventat o masina care felia si impacheta painea.

Consumul de paine in Romania

Ultimii zece ani au adus o scadere cu zece kilograme a consumului de paine ca urmare a schimbarii preferintelor romanilor. An de an, pe aceasta piata extrem de fragmentata apar schimbari, segmentul fiind foarte dinamic Astfel, painea nu mai este cumparata zilnic ci de doua-trei ori pe saptamana, este preferata painea ambalata si feliata in detrimentul celei proaspete, iar mai nou, nu mai este cumparata din magazinele de cartier ci din supermarketuri si hipermarketuri, ponderea vanzarilor din formatele moderne de comert crescand cu 30%.

Romania prefera painea ambalata

Vanzarile la paine ambalata sunt in crestere de la an la an. In primele noua luni ale anului 2011, vanzarile au fost mai mari cu aproximativ 20% fata de aceeasi perioada a lui 2010.

Numerosi romani cu venituri medii si mari prefera sa dea bani mai multi pe painea ambalata, care are un termen de valabilitate mai lung, mootiv pentru care astazi eticheta produselor de panificatie contine informatii precum denumirea produsului, gramajul, termenul de valabilitate, ingredientele, ora de ambalare si conditiile de pastrare

Totodata, ultimii doi ani au fost marcati de cresterea cu 30% a consumului de produse speciale ambalate si feliate, produse fabricate din faina de secara, faina integrala, faina graham sau cu adaosuri de tarate, seminte, germeni de grau etc. Se pare ca painea graham, cea cu seminte, painea de secara si cea dietetica devanseaza in vanzari painea feliata clasica. Cei care se orienteaza catre acest produs sunt clienti cu venituri medii inspre mari. Data fiind ponderea painii <<speciale>> in vanzarile de paine ambalata, putem spune ca persoanele care cumpara aceste produse sunt orientate spre o alimentatie sanatoasa.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza consumului de paine in romania europa.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Marime:
1.29MB (arhivat)
Publicat de:
Maxim-Iancu Duma
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
Franzela, produs de baza, cereale măcinate, Otto Frederick Rohwedder, pâinea feliata
Predat:
Facultatea de Agricultura , Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi
Specializare:
Tehnologia prelucrarii produselor agricole
Materie:
Marketing
An de studiu:
IV
Sus!