Activitate de promovare

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

I. Introducere 1-3
II. Identificarea problemei cercetarii 3-8
III. Stabilirea obictivelor, ipotezelor si necesarului de informatii 9-11
IV. Definirea colectivitatii cercetate, a unitatii de cercetare si a unitatii de sondaj 12
V. Stabilirea metodelor de colectare a informatiilor 12
VI. Realizarea cercetarii propriu-zise 12
VII. Chestionarul 13-16
VIII. Analiza datelor colectate 17-19

Extras din proiect:

Activitatea promotionala este o componenta a mix-ului de marketing avind drept obiect transmiterea mediului extern al intreprinderii, catre piata si consumatori a informatiilor privind produsele si serviciile pe care le realizeaza intreprinderea, caracteristicile si avantajele lor.

Activitatea promotionala reprezinta un sistem deschis si coerent de comunicare intre producatori si comercianti pe de o parte, consumatori si utilizatori pe de alta parte.

Activitatea promotionala a intreprinderii are un dublu scop si anume: sa informeze si sa stimuleze consumatorii in legatura cu vinzarea produselor si serviciilor si sa determine totodata o serie de modificari favorabile in mentalitatea si obiceiurile de consum ale acestora.

O prima cale de informare a consumatorilor despre existenta intreprinderii o reprezinta Brandul.

Brandul s-a detasat in ultimele decenii ca un generator masiv de valoare in multe industrii si astfel a devenit necesara identificarea si "extragerea" sa din masa de goodwill (cuprinzind si brevete, drepturi de autor, know-how, etc.). Brandul reprezinta totalitatea metodelor prin care o organizatie sau un produs comunica, simbolizeaza si se diferentiaza catre audientele sale, el mai este numit uneori "valoare ascunsa" pentru ca, in cele mai multe cazuri, nu apare in situatiile financiare ale firmelor.

In esenta, valoarea de brand consta intr-o relatie (asemenea unui contract tacit) care se construieste intre proprietarul unui brand si consumator. Un brand isi permite un excedent de pret sau isi asigura o cota superioara de piata atat timp cit reduce riscul asociat unei cumparaturi si implineste anumite nevoi emotionale ale consumatorului (status, sensul apartenentei la un grup etc.).

In esenta evaluarea imaginii unui brand chiar daca solicita competente aparte, trebuie sa fie abordata la fel ca evaluarea oricarui activ tangibil, unde evaluatorul foloseste metode financiare clasice, completate de opiniile unor experti tehnici. Esential este a cuantifica si a demonstra capacitatea imaginii brandului de a produce venituri viitoare. Astfel, pentru ca un model de evaluare a imaginii brandului sa asigure legitimitate si suport pentru inregistrarea in bilant a brandurilor, trebuie sa foloseasca metode financiare general acceptate pe care sa le pondereze cu cercetarea de piata si de consumator, care identifica rolul si forta brandului in respectiva categorie. Fara acestea din urma, evaluarea ar ramine doar un exercitiu pe hirtie.

Imaginea Brandului se datoreaza mai multor factori externi si interni, dar pentru ca brandul sa aiba succes trebuie sa inceapa cu o imagine bine definita care sa atraga atentia si sa ramina intiparita in subconstientul consumatorului.Un brand puternic are in primul rind o imagine bine reprezentata grafic.

In procesul de creatie al unui brand se au in vedere caracteristicile produsului sau serviciului, pozitia ce se urmareste pe piata si categoria de consumatori careia

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Activitate de promovare
    • cuprins.doc
    • Introducereadaugat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
3 194 cuvinte
Nr caractere:
18 511 caractere
Marime:
126.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Tag-uri:
brand, servicii, promovare
Predat:
la facultate
Materie:
Marketing
Sus!