Transport management system

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Introducere 3
2. Sistemul informational logistic 4
3. Sistemul de management al transportului 5
4. Studii de caz 15
- Odyssey Logistics Uses TMS to Grow Global Business
- Acellos acquires virtual dispatch
- Acculogix Uses TMS to Optimize Shipping Processes
- RedPrairie Acquires ShipComm
- Marine Corps Exchange Improves Efficiency with TMS
- SaaS Model Saves the TMS Market
- Oldcastle Adopts TMS to Manage Delivery Processes
- Gunther Mele Improves Customer Service with TMS
- Harley-Davidson Canada Cuts Resource Costs With TMS
- JDA Offer New Transportation Solution
- H. Essers Romania - One Stop Shopping
- Edy Spedition Group
5. Bibliografie 34

Extras din proiect:

Descoperita de economie din cele mai vechi timpuri si confirmata de economia moderna, logistica pare a fi nu numai inima strategiei intreprinderii ci si radacina insasi a performantei in executia operationala a activitatilor cotidiene.

Intreprinderile sunt obligate astazi sa gaseasca solutii originale si tot mai eficace pentru a pilota fluxurile de produse si servicii din faza de cercetare-dezvoltare pana la clientul final. Exigentele unui mediu puternic concurential impune o definire si o rationalizare a functiilor lantului logistic. Din punct de vedere al organizarii sistemului logistic intreprinderile se afla in fata unei duble provocari generate de reconfigurarea industriala si de evolutia circuitelor de distributie. Pertinenta solutiilor logistice si gestiunea interfetei cerere-oferta sunt foarte dependente de sistemul informational logistic care vehiculeaza informatia in ambele sensuri ale lantului valorii. Dezvoltarea considerabila a acestor tehnologii ofera la momentul actual, un avantaj concurential durabil celor care il implementeaza eficient si corect.

Serviciile logistice cuprind un ansamblu de activitati diverse. Dintre acestea transportul detine o pondere semnificativa atat ca prezenta, cat mai ales din punct de vedere a costurilor.

Cele mai importante obiective cu caracter strategic, ale politicii economice in transporturi vizeaza:

- Crearea si dezvoltarea economiei sociale de piata, in care piata serviciilor de transport sa functioneze in interdependenta cu celelate piete;

- Restructurarea si reorganizarea intreprinderilor de transport;

- Dezvoltarea si modernizarea infrastructurii transporturilor;

Pe termen scurt si mediu, principalele obiective ale politicii economice in transporturi, urmaresc:

- Stoparea degradarii tehnice si de exploatare si recucerirea calitatii traditionale a transporturilor printr-o administrare eficienta a retelelor si dotarilor;

- Alinierea transporturilor la cerintele pietei.

Cu cat industria devine din ce in ce mai focusata pe optimizarea lantului de operatiuni, organizatiile logistice sunt fortate sa ia decizii critice pentru a crea sisteme de management al transportului la un nivel din ce in ce mai inalt. Eficienta cu care o companie realizeaza operatiunile de procurare si transport poate avea un mare impact asupra liniilor sale de productie, asadar companiile sunt intr-o continua cautare de metode pentru a-si imbunatatii practicile de transport. Reusitele precum scaderea costurilor si cresterea profitului, controlul materiilor prime, a inventarului si imbunatatirea serviciilor cu clientii pot fi atinse prin eficienta implementare a solutiilor oferite de managementul transporturilor.

2. Sistemul informational logistic

Informatiei din cadrul companiei ii revine un rol crucial pentru imbunatatirea performantelor sistemului logistic al organizatiei si pentru cresterea competitivitatii organizatiilor din lantul de aprovizionare-livrare, in raport cu membrii altor retele parteneriale existente in cadrul pietei. Pentru fundamentarea deciziilor referitoare la componentele sistemului logistic si la inserarea eficace a organizatiei in lantul de aprovizionare-livrare, sunt necesare informatii privind starea actuala, dinamica si tendintele viitoare din mediul intern al organizatiei, din macro si micromediul extern al acesteia.

Acum ceva timp, obiectivul logisticii il constituia eficienta fluxurilor de bunuri in canalele logistice. Fluxurile informationale au fost neglijate deoarece nu erau considerate importante pentru consumatori. In plus viteza, cu care circulau informatiile era deficitara, limitata la viteza de circulatie a documentelor. In prezent insa acuratetea si viteza cu care circula informatia este indispensabila eficientei logisticii. Ca o recunoastere a importantei informatiei, conceptul modern de logistica include fluxul de informatii, alaturi de fluxul de materii prime, bunuri si servicii aferente.

Sistemul informational logistic (SIL) al unei organizatii consta in resursele umane, echipamentele, solutiile informatice, metodele si procedurile utilizate pentru asigurarea datelor si informatiilor necesare pentru adoptarea deciziilor strategice si operationale referitoare la activitatile logistice ale organizatiei. Activitatile pe care le presupune indeplinirea rolului SIL constau in specificarea, culegerea, prelucrarea, analiza, intrerpretarea, raportarea si distribuirea informatiilor.

Sistemul informational are menirea de a identifica nevoile specifice de informatii ale managerilor responsabili de sistemul logistic sau de lantul de aprovizionare-livrare, de a culege din surse primare si secundare datele si informatiile respective si de a le distribui in formatul adecvat, la momentul dorit, factorilor de decizie din acea arie functionala, precum si managerilor din alte arii ale caror decizii influenteaza performantele sistemului logistic al organizatiei.

In functie de tipurile de activitati logistice vizate, componentele majore ale sistemului informational logistic al unei organizatii sunt urmatoarele: sistemul de management al comenzilor, sistemul de management al depozitului si sistemul de management al transportului. Aceste sisteme au rolul de a sustine procesul de planificare, realizare si control in cazul activitatilor referitiare la stocuri, depozite si respectiv transport.

Fluxurile informationale asigura caracterul integrator al operatiilor si activitatilor logistice. Contributia sistemului informational la desfasurarea activitatilor si operatiilor logistice poate fi surprinsa la patru nivele: tranzactional, control, analiza si strategie.

Informatiile de la nivel tranzactional privesc inregistrarea si procesarea comenzilor, facturarea, transportul marfurilor si serviciile oferite clientilor. Ele constituie fundamentul derularii tuturor activitatilor si operatiilor logistice. Intregul proces incepe prin primirea si inregistrarea unei comenzi. In baza comenzii se intocmeste o dispozitie

Bibliografie:

- Nita Valentin, Managementul sistemelor de transport, ed Tehnopress, 2009, pag 9

- Balan Carmen, Logistica, ed. Uranus, editia a doua revizuita 2003

- http://www.scritube.com/economie/comert/FUNCTIILE-LOGISTICII44625.php

- http://facultate.regielive.ro/proiecte/transporturi/sistemele_de_management_al_transportului-41924.html

- http://www.scribd.com/doc/15621480/Logistica

- http://www.logisticsmgmt.com/article/transportation_management_systems_meeting_the_challenges_and_obtaining_resu/motorfreight

- http://logistic-specialist.com/blog/blog1.php/2010/08/25/tms-transport-management-sistem

- http://searchmanufacturingerp.techtarget.com/definition/Transportation-Management-System-TMS

- http://www.gmc-group.ro/index.php/en/28-articole/articolegenerale/65-wms-calea-catre-o-organizare-mai-buna

- http://logisticsviewpoints.com/2011/03/10/guest-commentary-tms-adaptability-a-critical-factor-in-delivering-long-term-value/

- http://www.esupplychain.eu/ro/info/viewart/1174,Top_20_furnizori_de_sopftware_pentru_managementul_supply_chain_ului

- http://searchmanufacturingerp.techtarget.com/definition/Transportation-Management-System-TMS

Studii de caz:

1. http://mhlnews.com/global/odyssey-logistics-tms-global-business-1103/index.html

2. http://mhlnews.com/technology-automation/accellos-acquires-virtual-dispatch-0907/index.html

3. http://mhlnews.com/technology-automation/acculogix-tms-optimize-shipping-processes-1111/index.html

4. http://mhlnews.com/distribution/redprairie-acquires-shipcomm-0120/index.html

5. http://mhlnews.com/technology-automation/marine-corps-exchange-improves-efficiency-tms-082310/index.html

6. http://mhlnews.com/technology-automation/saas-model-saves-tms-market-0520/index.html

7. http://mhlnews.com/technology-automation/oldcastle-adopts-tms-manage-delivery-process-0329/index.html

8. http://mhlnews.com/technology-automation/gunther-mele-improves-customer-service-tms-0225/index.html

9. http://mhlnews.com/global/harley-davidson-canada-cuts-resource-cost-tms-1207/index.html

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transport management system.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
34 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
11 194 cuvinte
Nr caractere:
71 746 caractere
Marime:
116.76KB (arhivat)
Publicat de:
Raul Chis
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
management, logistica, transport, sistem logistic
Predat:
Facultatea de Marketing , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Specializare:
Marketing
Materie:
Management
An de studiu:
II
Profesorului:
Carmen Balan
Sus!