Strategia de marketing SC Adriana SRL

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

ISTORICUL FIRMEI

Firma a fost infiintata în anul 2015 de către un singur actionar - Adriana, care a depus 100% capitalul social in valoare de 200 lei.

Ideea in fiintarii firmei a apărut în urma experienței căpătate de către membrii familiei la producerea produselor lactate, in gospodarie, datorita cresterii vacilor cu lapte.

Firma a fost infiintata în scopul obținerii de venit din activitatea comercială. De la deschidere și până în prezent firma a realizat vânzări anuale de 60 000 lei anual, obținând un profit de 5000 lei.

În anul 2017, firma a efectuat modificări în statut, unde a fost modificat numărul de actionari. Astfel, din ianuarie 2017, în calitate de fondatori sunt incluși:

1. Adriana- 51%;

2. Adrian- 49%.

În calitate de administrator a fost numit Adriana, care are deplină libertate și răspundere de a lua decizii în activitatea firmei.

Firma își propune să extindă activitatea de producere a produselor lacatate și să sporească volumul comercializării acestora pe piața locala. În acest scop din anul 2018 firma a achizitionat un teren pe care va construi o hala frigorifica de depozitare si o autoutilitara izoterma, pentru transportul produselor lactate.

În urma extinderii activitatii, au fost create alte 2 locuri de munca.

Poziția produselor lactate ale firmei SC Adriana SRL pe piață comparativ cu cele ale concurenței

Produsele oferite pe piață de firma noastră se deosebesc de produsele altor firme prin calitatea buna, prețul mic, precum si gama diversa a produselor produse, ocupand o cota de piata de 20% din piata locala in Craiova.

În comparație cu concurenții prețul de cost al produselor este mai mic cu 15% decat ale concurentei, deoarece utilizeaza materie primă locala, ceea ce determina un pret scazut si calitate crescuta, prin utilizarea de materii prime naturale, locale. Costul de producere scazut permite micșorarea prețului de comercializare, extinderea și consolidarea pieții, precum și menținerea profitului la cote ridicate.

SC Adriana SRL va urmari si va trata separat, in functie de importanta fiecaruia in domeniul de activitate al afacerii sale, toate elementele principale ce definesc strategia sa de marketing.

POLITICA DE PRODUS

Gama larga de produse realizata de SC Adriana SRL, prospetimea, provenienta naturalaprecum si calitatea ridicata a acestor produse, confera societatii o pozitie de piata foarte buna in raport cu concurenta existenta in acest moment. Categoriile de

produse realizate de SC Adriana SRL sunt:

- iaurturi

- urda;

- unt;

- branzeturi;

SC Adriana SRL este preocupata in continuare, de a crea mai multe marci de produse, pentru a acoperi o paleta cat mai vasta din piata produselor lactate locale, pentru a a completa gusturi variate, pentru a avea o vizibilitate crescuta pe piata, pentru a satisface preferintele consumatorilor si pentru a ocupa in spatiile de vanzare ale comerciantilor, cat mai mult spatiu.

Aceasta politica de produs se raporteaza atat la cerintele mediului social-economic cat si la realizarile si tendintele ce se manifesta la ceilalti competitori prezenti pe piata. Componenta de baza a mixului de marketing, politica de produs implica numeroase si complexe activitati. In afara nevoilor materiale, fiziologice, consumatorul modern manifesta si cerinte de ordin social, estetic, psihologic etc., de unde rezulta faptul ca produsul lactat oferit de SC Adriana SRL se constituie dintr-un complex de beneficii - de statut, de viata sanatoasa, de comuniune cu natura, de respect al fortei de munca locale, etc. Politica de produs practicata de SC Adriana SRL se va baza in primul rand pe identificarea posibilitatilor si oportunitatii asocierii produsului lactat oferit - iaurturi si branzeturi naturale- cu numeroase simboluri aflate in zona, de natura sa favorizeze recunoasterea societatii si sa-i confere acesteia o identitate distincta in raport cu oferta concurenta. Dintre aceste simboluri, pot fi mentionate urmatoarele : unicitatea ingredientelor, faptul ca sunt naturale, frumusetea zonei in care sunt produse, lipsa aditivilor, atmosfera in care are loc consumul produsului, ospitalitatea locuitorilor din zona de productie etc.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Strategia de marketing SC Adriana SRL.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 104 cuvinte
Nr caractere:
12 991 caractere
Marime:
36.03KB (arhivat)
Publicat de:
Marina P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!