Raport de cercetare - personalitatea mărcii Nivea

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Istoria brand-ului NIVEA isi are originea in farmacia deschisa la Hambrug de catre Paul C. Beiersdorf in anul 1880.

In anul 1890, Dr. Oscar Troplowitz a achizitionat compania Beiersdorf din Hamburg. Consilierul sau, celebrul dermatolog Prof. Dr. Paul Gerson Unna, avea o inclinatie catre inovatii. El i-a prezentat lui Troplowitz un nou tip de emulsificator, numit Eucerit (lit. "ceara frumoasa"), inventat de chimistul Isaac Lifschutz, o descoperire care avea sa revolutioneze lumea cosmeticelor. Eucerit-ul favoriza dezvoltarea primei creme stabile, bazate pe ulei si apa, care a putut fi produsa la nivel industrial: NIVEA Creme.

Numele produsului NIVEA nu a fost ales intamplator, el provine de la latinescu niveus/nivea/niveum, care inseamna " alba ca zapada".

In anul 1911, cand s-a lansat produsul pe piata, cutia era galbena, decorata cu elemente "Art Nouveau", atat de caracteristice perioadei.

Cel care a conceput prima reclama a brandului a fost graficianul german Hans Rudi Erdt, care a creat in 1912 primul poster NIVEA cu un mesaj absolut genial pentru acea perioada: "precum o

femeie intre stele". El a dat linia in care trebuia promovata femeia NIVEA: femeia delicata, suava, diafana, gingasa, timida, eleganta atat in societate, cat si in budoar-ul intimitatii sale.

In 1924 mesajul NIVEA se rezuma la doua cuvinte, atent alese: "frumusete timida", in care este reprezentat chipul unei femei cu capul usor inclinat, intr-o stare usor melancolica, in coltul gurii inflorindu-i un suras timid, cu un obraz palid si cu un contur perfect, armonizat de o coafura elaborata, pusa in valoare de gatul subtire, usor cambrat in fata intr-o atitudine meditativa.

Mister total daca acea frumusete timida se traducea prin delicatetea sau prin fragilitatea feminina. Oricare ar fi varianta aleasa, mesajul si-a facut pe deplin efectul.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de Cercetare - Personalitatea Marcii Nivea
    • 1.Coperta fata.pdf
    • 2.Proiect- C.C..pdf
    • 3.Coperta spate.pdf
    • Prezentare.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf, pptx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
4 fisiere
Pagini (total):
38 pagini
Imagini extrase:
29 imagini
Nr cuvinte:
5 760 cuvinte
Nr caractere:
31 597 caractere
Marime:
7.50MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
nivea, timid
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Profesorului:
Adriana Manolica
Sus!