Proiecte în sectorul public - cerere de finanțare

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. PREZENTAREA MUNICIPIULUI BUZAU
1.1 Asezarea geografica
1.2 Populatia
1.3 Organizarea administrativ-teritoriala
1.4 Economia
1.5 Institutii responsabile cu ordinea publica
1.6 Descrierea proiectului
2. ANALIZA SWOT A MUNICIPIULUI BUZAU
2.1 Puncte tari
2.2 Puncte slabe
2.3 Oportunitati
2.4 Amenintari
3. FUNDAMENTAREA PROIECTULUI
3.1 Necesitatea implementarii proiectului
3.2 Siguranta cetateanului
3.3 Descrierea investitiei
4. FORMULARUL CERERII DE FINANTARE
4.1 Informatii privind Solicitantul
4.2 Proiectul
4.3 Concordanta cu politicile UE si Legislatia Nationala
4.4 Finantarea proiectului
4.5 Certificarea cererii de finantare

Extras din proiect:

Prezentarea Municipiului Buzau

1. Asezarea geografica

Municipiul Buzau este resedinta si cel mai mare oras al judetului Buzau, Romania. Orasul se afla pe malul drept al raului Buzau, in dreptul iesirii acestuia dintre dealurile subcarpatice de curbura, intr-o regiune cu clima temperata. Municipiul Buzau este situat in zona centrala a judetului, la 120 km de Bucuresti, in regiunea de Sud-Est a Romaniei, si ocupa o suprafata totala de 81,3 km2.

Municipiul se afla la cotul Carpatilor de curbura, la confluenta drumurilor intre patru mari provincii romanesti: Muntenia, Transilvania, Moldova si Dobrogea. Raul Buzau, pe al carui mal drept se afla, formeaza limita nordica a orasului. Forma orasului este alungita, orasul fiind mai mare de-a lungul raului.

2. Populatia

La ultimul recensamant, populatia Buzaului era de peste 515.000 de locuitori (2,3% din populatia tarii), din care 211.000 in mediul urban si 304.000 in mediul rural. Buzaul este al optsprezecelea oras ca populatie din Romania.

3. Organizarea administrativ-teritoriala

Judetul Buzau constituie una dintre cele mai vechi unitati administrativ-teritoriale din tara noastra. In sprijinul acestei afirmatii vom mentiona ca prima harta administrativa a Tarii Romanesti, alcatuita de stolnicul Constantin Cantacuzino in anul 1700, cuprinde un numar de 17 judete, dintre care judetele Buzau, Ramnic si Sacuieni se suprapun teritorial cu actualul judet Buzau.

Judetul Buzau cuprinde azi 85 unitati administrative grupate astfel:municipiul Buzau, resedinta judetului, municipiul Ramnicu-Sarat, 2 orase: Nehoiu si Pogoanele si 81 de comune cu 481 de sate. Situat pe malul drept al raului Buzau, la rascrucea drumurilor comerciale care leaga Moldova, Muntenia si Transilvania de porturile dunarene, municipiul Buzau are un trecut milenar.

4. Economia

Ponderea cea mai mare o are industria urmata de agricultura si prestari servicii. La nivel judetean isi desfasoara activitatea 5035 agenti economici. 156 de stat, 49 cu capital mixt, 86 proprietate de grup si 4744 privat care se afla in crestere. Desi ponderea agentilor economici cu capital de stat este de 3% acestia realizeaza 97% din productia industriala a judetului.

5. Institutii responsabile cu ordinea publica

La nivel de municipiu si judet exista mai multe institutii care se ocupa de asigurarea ordinii publice: Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Serviciul Politiei de Ordine Publica Buzau, Serviciul Politiei Rutiere, Politia Comunitara.

Conditiile economico-sociale cat si eforturile pentru integrarea in Uniunea Europeana, au impus cu necesitate reorganizarea activitatii politiei prin transformarea acesteia intr-o institutie civila care se constituie ca un serviciu public, specializat in folosul comunitatii.

6. Descrierea proiectului

Proiectul ,,CRESTEREA SIGURANTEI SI PREVENIREA CRIMINALITATII IN ZONA DE ACTIUNE URBANA A MUNICIPIULUI BUZAU PRIN AMENAJAREA UNUI CENTRU DE SUPRAVEGHERE" are ca rezultat monitorizarea video a orasului, cu scopul cresterii sigurantei cetateanului si a prevenirii criminalitatii. Ca urmare a finalizarii proiectului, pe termen mediu si lung, autoritatile buzoiene se asteapta la reducerea infractionalitatii, cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, locuintelor si afacerilor, reducerea actelor de vandalism si furturi din domeniul public si privat, imbunatatirea imaginii orasului si cresterea gradului de atractivitate a zonei.

Sistemul este foarte sigur si se crede ca va duce la o scadere la cota zero a infractionalitatii stradale la nivelul municipiului Buzau. Este deosebit de important ca cetateanul sa se simta in siguranta in municipiul Buzau, iar pe de alta parte, mediul de afaceri sa aiba siguranta desfasurarii operatiunilor aici, in Buzau. De asemenea, acest proiect este important si din punct de vedere al turismului, municipiul Buzau devenind mai interesant de acum incolo, avand in vedere ca va fi un oras foarte sigur.

Dezvoltata la standarde internationale, comparabila cu cele implementate in marile capitale europene, reteaua formata din 163 de camere video si un centru de control asigura o monitorizare complexa a orasului si vizeaza, pe termen lung, reducerea infractionalitatii si cresterea sigurantei cetatenilor. Este important de stiut ca aceasta solutie nu afecteaza dreptul la intimitate. Datele sunt stocate pentru 14 zile iar inregistrarile nu pot fi solicitate decat de catre autoritatile competente, indreptatite prin lege sa aiba acces la aceste informatii, pentru rezolvarea eventualelor nereguli surprinse de camere.

Cu o valoare contractuala totala de 1,87 milioane lei, proiectul este finantat european, prin Programul Operational Regional 2007 - 2013 ,,Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - Poli urbani de crestere".

Vor fi amplasate in total 163 de camere video, dintre care 99 fixe si 64 de camere mobile Speed Dome, cu focalizare automata. Camerele pot fi controlate de la distanta si acopera peste jumatate din suprafata totala a orasului, in zone de interes deosebit cum ar fi: scolile, pietele, principalele artere, zone comerciale si zone pietonale. Imaginile captate vor fi transmise prin radio catre un centru de supraveghere amenajat la subsolul Primariei Municipiului Buzau si deservit de angajati ai Politiei Locale. In cazul in care exista un eveniment, operatorii pot prelua controlul asupra camerelor.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiecte in Sectorul Public - Cerere de Finantare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Imagini extrase:
27 imagini
Nr cuvinte:
7 315 cuvinte
Nr caractere:
47 976 caractere
Marime:
98.39KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
autoritatile, imaginile
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Profesorului:
Mihaela Ivan
Sus!