Managementul Timpului și al Stresului

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Managementul timpului

Timpul este cea mai valoroasa resursa pe care o avem. Avem la dispozitie o anumita perioada, care la un moment dat se termina. Toti avem un termen??-limita pentru carierele sau vietile noastre. O mare parte din lumea moderna este obsedata de randamentul ulitizarii timpului; in primul rand, vrem sa facem mai multe lucruri deodata. Ne chinuim sa inghesuim un sfert de activitate intr-o perioada scurta, dar intalnim un paradox: cu cat folosim mai mult mecanisme si metode de economisire a timpului, cu atat devenim mai stresati si dorim mai mult.

Pierderea controlului asupra timpului poate avea consecinte serioase, respectiv anxietate, frustrare, chiar panica. Strategiile de management al timpului implica decizia asupra a ce obiective trebuie indeplinite si pana la ce termen. Toate activitatile necesare indeplinirii obiectivelor trebuie listate si aranjate intr-o ordine de prioritate. Se va estima timpul in care acestea pot fi realizate, apoi vor fi planificate incepand cu cea mai importanta si, desigur, activitatile vor fi efectuate. Managementul timpului face apel la principiile si tehnicile prezentate in tratarea functiilor managementului in general.

Managementul ineficient poate fi observat si in viata noastra a studentilor carora ne place sa ne facem singuri viata cat mai complicata. Fie ca vorbim de cursuri, evenimente, sporturi sau job, viata de student le cuprinde, la un moment dat, pe toate, iar noi suntem nevoiti sa le facem fata, intr-un fel sau altul. Prin urmare, este important sa invatam sa ne organizam cat mai din timp, pentru a le putea face pe toate. Ganditi-va ca, atata timp cat invatam inca din facultate sa jonglam cu multitudinea de activitati din viata noastra de student, ulterior, dupa absolvire, ne va fi mai usor sa facem fata unor provocari si mai dificile. Managementul timpului este, prin urmare, unul dintre lucrurile pe care merita sa ni le insusim, intrucat ne va folosi si mai tarziu in viata.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Timpului si al Stresului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
3 690 cuvinte
Nr caractere:
18 409 caractere
Marime:
50.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
management, stres
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!