Managementul Proiectelor

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Prezentarea a doua proiecte implementate cu succes

Prima parte a lucrarii cuprinde doua proiecte implementate cu succes:

1. primul proiect implementat cu succes este cel al TRANSGEX SA Oradea, finantat de Fondul Roman pentru Eficienta Energiei, in domeniul eficientei energetic;

2. cel al doilea este cel in care o societate cu capital privat TOTAL SOFT SRL BUCURESTI a reusit sa implementeze un sistem de management de proiecte integrat, la nivelul Primariilor Municipiilor Bucuresti si Oradea.

1. Proiectul implementat de TRANSGEX SA Oradea

TRANSGEX SA este o societate ce activeaza in domeniul resurselor geotermale, detinand licente de foraj pentru terenuri situate in partea de nord vest a tarii.

Compania alimenteaza cu apa calda menajera si energie termica (produse prin valorificarea resurselor geotermale existente in zona), consumatori casnici, companii private si institutii publice. Societatea detine licente de foraj pentru terenuri situate in partea de nord vest a tarii.

Programul de investitii al TRANSGEX SA are drept obiectiv modernizarea sistemului de alimentare centralizata cu energie termica din municipiul Oradea, prin constructia unei bucle termice geotermale dotata cu cazane pe gaze naturale pentru preluarea varfurilor sarcinii termice pentru incalzire, racordarea a 5 puncte termice din zona de Nord la sonda geotermala nr. 4216 si modernizarea acestora prin echiparea cu schimbatoare de caldura cu placi, pompe actionate electric, cu motoare cu turatie variabila si cu instalatii de masura si de automatizare.

Proiectul este finantat partial de Fondul Roman pentru Eficienta Energiei si va duce la cresterea capacitatilor de producere a caldurii din resurse geotermale. O parte din alimentarea cu caldura generata de CET Oradea va fi inlocuita.

Pentru realizarea proiectului, Fondul Roman pentru Eficienta Energiei a acordat societatii TRANSGEX SA Oradea un imprumut de 500.000 dolari americani pentru o perioada de 3 ani, cu o perioada de gratie de 6 luni.

Garantiile constituite in vederea acordarii imprumutului au fost ipoteca asupra unei cladiri aflate in proprietatea beneficiarului si bilete la ordin, ambele tipuri de garantii emise de TRANSGEX SA Oradea in favoarea Fondului Roman pentru Eficienta Energiei.

Rambursarea imprumutului se face in rate trimestriale egale, conform solicitarii companiei si a situatiei fluxului de numerar.

Dupa o analiza financiara amanuntita, proiectul s-a dovedit a fi oportun din punct de vedere economic, prezentand un termen brut de recuperare a investitiei estimat la 2,5 ani precum si o rata interna de rentabilitate de 39%.

Pe langa economia de combustibil, proiectul duce la diminuarea emisiilor de poluanti, in special pe cele de bioxid de carbon.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Proiectelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 303 cuvinte
Nr caractere:
13 759 caractere
Marime:
52.84KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
proiect, management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!