Managementul producției și operațiilor - biogaz

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.Motivatie alegere produs

Am ales produsul biogaz care este obtinut prin fermentarea materiei organice pentru ca este un produs inovativ pe piata, avand oportunitati mari de dezvoltare. De asemenea, exista un numar relativ mic de concurenti, iar piata este subsaturata. Biogaz-ul, alaturi de curentul electric sunt produse care au o piata sigura, si vor fi cerute in cantitati tot mai mari in urmatorii zeci de ani.

Posibilitatile de productie sunt numeroase, putand fi exploatate diferite materii prime provenite din agricultura, si care favorizeaza economisirea banilor de catre fermieri, imbunatatirea eficientei fertilizatorilor, reciclarea ieftina a deseurilor, reducerea emisiilor gazelor cu efect de sera sau gradul scazut de nocivitate, si reintegrarea in flux a unor materii considerate deseuri.

Nevoia tot mai mare de resurse si caracterul limitat al acestora au dus la noi metode de procurare, iar aceasta metoda de producere a biogazului ofera o alternativa viabila pentru resursele clasice de procurare a energiei.

Se folosesc materiale care nu pot fi folosite in alta parte, sau materii prime din productia agricola care depind de fluctuatiile pretului de pe piata. Prin producerea de biomasa se poate face un calcul al pretului fara dependenta pietei.

Caldura obtinuta se poate folosi pentru incalzirea locuintelor sau pentru serele de legumicultura sau serele de flori. Toate resturile din procesul de fermentare se pot folosi ca ingrasamant natural pentru productiile de plante sau cereale. Biogazul se poate folosi pentru masini si utilaje sau pentru producerea curentului electric.

Principalul avantaj al producerii unui combustibil gazos este posibilitatea folosirii lui in instalatiile energetice eficiente moderne, ca turbine pe gaze, motoare pe gaze si pile de combustie, marind eficienta folosirii combustibilului. Beneficiile pentru mediu sunt reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea contaminarii solului, iar un motiv al folosirii biogazului il reprezinta contribuirea la o reputatie favorabila Romaniei.

Odata cu producerea acestei surse de energie apar diferite ofortunitati de incheiere a unor contracte de lunga durata cu reteaua nationala de furnizare a energiei sau chiar cu companii aeriene ce adopta aceasta alternativa.

Distributia procentuala a numarului de proiecte de biogaz, pe tari (Europa)

2. Alegerea amplasarii si a spatiului de productie

De regula, specificul afacerii este un factor de baza in momentul alegerii locatiei potrivite pentru construirea fabricii, acest lucru putand contribui la succesul sau esecul acesteia. In vederea alegerii acestei locatii este necesar sa se tina cont de anumite aspecte, printre care se numara:

o Locatia trebuie sa se afle la o distanta adecvata fata de zonele rezidentiale, cu scopul de a evita orice fel de inconveniente, cum ar fi mirosurile neplacute si traficul crescut din si catre fabrica de biogas, fapt care ar putea duce la nenumarate conflice nedorite;

o Directia vanturilor este un factor la fel de important, pentru a evita purtarea mirosurilor neplacute catre zonele rezidentiale;

o Locatia trebuie sa beneficieze de acces usor la infrastructura in scopul usurarii transportului de materii prime, etc.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Productiei si Operatiilor - Biogaz.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
40 pagini
Imagini extrase:
40 imagini
Nr cuvinte:
3 875 cuvinte
Nr caractere:
30 950 caractere
Marime:
5.89MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
management, productie
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Management
Profesorului:
Prof. Iacob Amalasunta
Sus!