Managementul organizației - o abordare contextualizată - studii de caz

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

S.C. Chevalex S.A. a fost infiintata in Romania in toamna anului 2001, avand capital strain integral privat si ca unic actionar firma Chevideco N.V. din Belgia.Avand o experienta de peste 70 de ani in domeniul producerii si distributiei de preparate din carne, Chevideco N.V. este unul din liderii europeni in domeniu, cu o prezenta activa in Belgia, Olanda, Franta, Italia, Germania si Suedia.

Mediul de afaceri romanesc, cu un potential relativ ridicat pe aceasta nisa de piata, a devenit atractiv mai ales dupa identificarea oportunitatilor de productie existente in cadrul abatorului Cicalex din Alexandria.Aceste oportunitati au concretizat avantajele urmarite, de a avea materie prima la preturi mai mici decat pe piete invecinate, posibilitati de prelucrare compatibile cu standardele Comunitatii Europene si, nu in ultimul rand, costuri de productie ce permit pastrarea unei pozitii de lider pe o piata competitive.

Obiectul principal de activitate al S.C. Chevalex S.A. este productia si exportul de preparate din carne de cal.Societatea face parte din categoria micro intreprinderilor, avand numai opt salariati.Chiar daca este o micro intreprindere, S.C. Chevalex S.A. are in dotare calculatoare si beneficiaza de acces la Internet.De asemenea, firma apeleaza in activitatea sa la cercetari de piata.

S.C. Chevalex S.A. a inceput sa exporte inca din primul an de functionare, intreaga sa productie fiind destinata exportului.Toate produsele exportate de aceasta firma se indreapta catre Belgia.

Decizia firmei de a exporta a fost influentata in principal de doi factori: in primul rand atractia pietelor straine si in al doilea rand relatia privilegiata cu un partener strain.

Acestor factori li se adauga un al treilea, si anume absenta traditiei de a consuma preparate din carne de cal in Romania, care a condus la orientarea catre export pe piata vest - europeana.

Principalul motiv pentru care s-a ales Belgia ca destinatie a produselor il reprezinta conditiile din aceasta tara, care sunt deosebit de favorabile.

Piata Unica Europeana este in acest moment cea mai mare piata a lumii - ca putere de cumparare - cu 370 milioane de consumatori, iar in cadrul sau Franta, Belgia si Luxemburg, reprezinta impreuna o piata de cca. 60 milioane de consumatori potentiali, prin urmare formeaza cea mai importanta piata din Uniunea Europeana pentru aceste produse.

Acestor conditii de piata, deosebit de favorabile, li se adauga avantajul unei retele de distributie bine organizate si portofoliul de clienti ai firmei Chevideco N.V., ceea ce intareste motivatia pentru efectuarea exporturilor in Belgia.Ritmicitatea comenzilor, costurile de transport rezonabile precum si regularitatea efectuarii platilor, au consolidat relatia de parteneriat si au constituit avantaje ce au permis o dezvoltare rapida a activitatii S.C. Chevalex S.A.

De asemenea, trebuie mentionat faptul ca, din Belgia, produsele exportate de S.C. Chevalex S.A. sunt distribuite in retele de magazine din diferite alte tari: Olanda, Franta, Italia, Germania si Suedia.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Organizatiei - O Abordare Contextualizata - Studii de Caz.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
50 pagini
Imagini extrase:
50 imagini
Nr cuvinte:
14 233 cuvinte
Nr caractere:
80 799 caractere
Marime:
122.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
managementul, oportunitati
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!