Managementul Echipei de Proiect

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Una din cele mai frustrante parti in a fi un manager de proiect consta in dificultatea conducerii unui proiect atunci cand nu ai autoritate formala asupra membrilor din echipa ta. Din perspectiva organizatiei, daca personalul nu iti trimite raportul periodic inseamna ca faci parte dintr-o structura de tip matriciala. Aceasta foloseste eficient resursele umane insa poate fi solicitanta pentru manageri de proiect.

Cum mentii membrii echipei tale responsabili pentru termenele limita fara sa ai autoritate formala?

Din perspectiva personalului, desi membrii echipei nu iti trimit raportul pe plan functional, munca lor in proiect se reflecta in analiza anuala de performanta. Poti sa mentii membrii echipei responsabili, facandu-i sa inteleaga ca tu le vei evalua performanta in cadrul proiectului. Acest lucru ar trebui discutat si hotarat cu managerii ariilor functionale.

Desigur, daca membrii echipei depasesc termenele limita trebuie sa determini cauza. De exemplu, daca este din cauza lipsei de cunostine aceasta poate fi rezolvata prin traininguri sau prin inlocuirea resurselor. Daca este din cauza faptului ca nu au inteles ce asteptari ai de la ei atunci ar trebui efectuate niste schimbari de asemenea.

Din punctul de vedere al managementului proceselor existe tehnici si procese care ar trebui utilizate. In primul rand daca disponibilitatea si performanta echipei este in dubii, ar trebui analizata situatia ca un posibil risc timpuriu. Ca parte din managementul riscului trebuie sa realizezi un plan proactiv prin care sa te asiguri ca te-ai adresat acestui risc. Atunci cand oamenii isi depasesc deadline-urile punand in primejdie si termenul tau limita ar trebui discutat aceasta situatie dificila si realizata o analiza a managementului situatiilor dificile. In timpul managementului situatiilor dificile, cauta din nou cauza problemei si incearca sa o rezolvi.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Echipei de Proiect.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
11 163 cuvinte
Nr caractere:
62 251 caractere
Marime:
44.42KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
echipa, management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!