Management strategic - LIDL

Cuprins proiect:

Prezentare generala
Misiune
Valori
Micromediul
Macromediul
Analiza SWOT
Analiza PEST
Concluzii
Bibliografie

Extras din proiect:

Prezentare generala

Lidl are peste 300 de magazine și aproximativ 10.000 de angajați în România.

2021

2011

Primele magazine Lidl au fost inaugurate în România în anul 2011

1930

Povestea Lidl a început în Germania. Piatra de temelie pentru expansiunea internațională Lidl a fost în anii 1930, odată cu înființarea o firmă care comercializa produse alimentare în regim en gros.

MISIUNE

Lidl este un lanț de magazine discount german care operează în peste 30 de țări la nivel mondial. Compania are ca misiune să ofere clienților produse de cea mai bună calitate la cel mai mic preț posibil.

Pentru asta, compania este obsedată de eficiență maximă în toate operațiunile sale. Reduce costurile de marketing, optimizează designul magazinelor, colaborează direct cu producătorii pentru ingrediente accesibile și menține numărul de angajați la minim.

Pentru a ajunge lider de piață, Lidl investește agresiv în expansiune. În ultimii 5 ani și-a dublat numărul de magazine din România la peste 340 unități și estimează 30 de deschideri pe an.

CALITATE

Se concentrează pe calitatea superioară a produselor alimentare și nealimentare pe care le comercializează. Evaluarea și controlul riguros al calității sunt esențiale.

Prețuri mici Lidl garantează prețuri reduse permanente pentru toți clienții, fără discounturi sau carduri de fidelitate.

Prospețime Produse proaspete zilnic este o promisiune importantă a Lidl. Fructele, legumele, pâinea și lactatele au dată de expirare extinsă.

Eficiență Lidl caută în permanență să îmbunătățească procesele interne pentru a elimina risipa și a reduce costurile. Eficiența înseamnă prețuri accesibile.

Angajații Lidl investește mult în recrutarea, trainingul și motivarea angajaților săi. Aceștia sunt esențiali pentru experiența de cumpărături a clienților.

Lidl adoptă practici comerciale responsabile din punct de vedere ecologic și social. Compania susține agricultura durabilă și utilizează ambalaje reciclabile.

PRETURI

PROSPETIME

EFICIENTA

ANGAJATI

Sustenabilitate

Bibliografie:

https://www.lidl.ro/

https://www.zf.ro/zf-24/retailerul-german-lidl-a-ajuns-in-2022-la-o-cifra-de-afaceri-neta-de-21909279

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/retail/grupul-german-schwarz-se-va-imprumuta-masiv-pentru-extinderea-retailerilor-care-domina-romania-kaufland-si-lidl-20755471

https://ro.scribd.com/document/555097070/Analiza-strategiei-de-marketing-a-Lidl

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Management strategic - LIDL.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2024
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Marime:
439.10KB (arhivat)
Publicat de:
Bianca Pavel
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Predat:
la facultate
Materie:
Management
An de studiu:
III
Nota primită:
Nota 10
Sus!