Management Intercultural

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.2. Elemente de specificitate culturala

Romania.

Romanii, sunt in primul rand ospitalieri, fiind deschisi si transparenti cu oricine le calca pragul.

In mod firec, ospitaliatea se manifesta fata de straini, putand fi interpretata si ca element de deschidere, de pretuire fata de acesta, insisi strainii recunosc prezenta acestei calitati la romani.In al doilea rand, mobilitatea sociala este destul de accentuate la romani.Daca parasesc tara, romanii asimileaza rapid cultura si obiceiurile in tara in care merg.

O alta trasatura incontestabila a romanilor este inteligenta, o inteligenta imediata, clar ce ii ajuta sa se adapteze destul de usor in orice situatie.

Italia.

Dragostea pentru eleganta a italienilor se aplica inatai de toate limbile. Spiritul de competitie dintre regiuni si chiar dintre provincii este tot atat de actual in present cum era in trecut, spiritual lor intreprinzator asigura succesul afacerilor, in ciuda cosmarului birocratic al guvernelor corupte care se schimba frecvent.

Italienii apreciaza <oamenii renascetisti>, care stiu o multime de lucruri despre arta culinara, literature, opera si arta. Cu ei trebuie sa stabilesti relatii personale pentru a te bucura de incredere, au tendintade a negocia cu diplomatie, sunt subtili dar nu foarte deschisi.Au respect pentru femei, le considera <madone>, si le apreciaza foarte mult deoarece au grija de casa si de familiile lor, in afaceri accepta cu diplomatie femeile externe.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Management Intercultural.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
5 723 cuvinte
Nr caractere:
31 731 caractere
Marime:
153.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
management, calitate
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!